Începe implementarea proiectelor care au obținut finanțare prin programul Electric Up

Ministerul Energiei a demarat etapa de semnare a contractelor pentru programul Electric Up, după publicarea listei cu proiectele admise spre finanțare.
Contractul de finanțare este transmis prin intermediul platformei informatice, iar termenul de semnare este de 5 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare zilei de comunicare a deciziei autorității.

De asemenea, lista proiectelor admise spre finanțare în prima sesiune a programului Electric Up a fost publicată pe site-ul Ministerului Energiei.

Comunicarea cu toți operatorii economici admiși spre finanțare se va menține prin intermediul platformei informatice, iar după etapa de contractare, va urma etapa de implementare a proiectului de investiții, conform prevederilor Ghidului de finanțare.

Electric Up este un program guvernamental care vine în sprijinul IMM-urilor și a companiilor care își desfășoară activitatea în domeniul HORECA care doresc să își reducă dependența față de energia achiziționată din rețea și să își optimizeze costurile energetice.

Companiile au oportunitatea de a primi până la 100.000 de euro, fonduri 100% nerambursabile, pentru instalarea de panouri fotovoltaice cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp -100kWp şi o stație de încărcare de minim 22kW pentru autovehicule electrice și electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte de încărcare.

Panourile fotovoltaice sunt una dintre cele mai sustenabile și fiabile tehnologii, cu o durată medie de viață de peste 20 de ani și cu un impact direct în reducerea costurilor energetice.

Panourile fotovoltaice convertesc radiația solară în energie electrică, contribuind astfel la reducerea costurilor cu energia consumată din rețea și a amprentei de carbon.

Ce beneficii vă aduce instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice?

  •  Reducerea dependenței față de energia produsă prin tehnologii convenționale;
  •  Reducerea costurilor cu energia electrică;
  •  Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră;
  •  Energie gratuită – după recuperarea investiției;

Pentru a vă asigura că aveți un sistem fotovoltaic corect dimensionat și implementat este important să colaborați cu o companie specializată și cu experiență în domeniu, care vă poate oferi un proiect la cheie, de la proiectare, până la implementare și punerea în funcțiune.

Odată ce aveți un sistem fotovoltaic funcțional, aveți posibilitatea de a deveni prosumator (după depunerea documentației necesare la furnizorul de energie), ceea ce înseamnă că puteți livra surplusul de energie produs de centrala fotovoltaică, în Sistemul Energetic Național, beneficiind de mecanismul de compensare cantitativă.

 

One Thought to “Începe implementarea proiectelor care au obținut finanțare prin programul Electric Up”

  1. […] Ministerul Energiei a demarat etapa de semnare a contractelor pentru programul Electric Up, după publicarea listei cu proiectele admise spre finanțare. Contractul de finanțare este transmis prin intermediul platformei informatice, iar termenul de semnare este de 5 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare zilei de comunicare a deciziei autorității. De asemenea, lista proiectelor admise spre finanțare în prima sesiune a programului Electric Up a fost publicată pe site-ul Ministerului Energiei. Comunicarea cu toți operatorii economici admiși spre finanțare se va menține prin intermediul platformei informatice, iar după etapa de contractare,… Citeste mai mult […]

Comments are closed.