In Salaj: Rata somajului a fost de 8,04 la suta in ianuarie

In Salaj: Rata somajului a fost de 8,04 la suta in ianuarie

Rata somajului inregistrata in Salaj la finalul lunii ianuarie a fost de 8,04 la suta, cu 0,19 procente mai mica decat in luna precedenta, numarul total al somerilor inscrisi in prezent in baza de date a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca fiind de 8.746, cu 183 mai putini decat la finele anului 2010.

Directorul coordonator al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj, Constantin Sarca, a declarat ca fata de aceeasi luna a anului 2010, rata somajului a fost diminuata cu 2,74 procente.„Din totalul somerilor inregistrati, 4.476 sunt someri indemnizati si 4.270 sunt someri neindemnizati”, a declarat Constantin Sarca.

Potrivit sursei citate, din punct de vedere al structurii somerilor pe grupe de varsta, reprezentative sunt ponderile pentru grupa de varsta peste 45 ani, unde se inregistreaza 31,04 la suta din totalul de someri, si pentru grupa de varsta 35-45 de ani, care cuprinde 29,8 la suta din totalul de someri. „Referitor la structura somajului dupa nivelul de instruire, somerii cu nivel de instruire primar, gimnazial si profesional reprezinta 71,1 la suta din totalul persoanelor care se adreseaza AJFOM in vederea gasirii si ocuparii unui loc de munca. Somerii cu nivel de instruire liceal si post-liceal reprezinta 22,4 la suta din cei ce ni se adreseaza, iar cei cu studii universitare – doar 6,5 procente”, a declarat Sarca.

In functie de mediul de provenienta, 6.372 de someri au domiciliul in mediul rural si 2.374 de someri locuiesc in cele patru orase din Salaj, respectiv Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei.

Leave a Comment