Carduri electronice in loc de bilete de autobuz si tren

Carduri electronice in loc de bilete de autobuz si tren

Pentru transportul redus sau gratuit intern, atat rutier cat si pe calea ferata, pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi vor avea nevoie, incepand de anul viitor, de carduri electronice, potrivit unui act normativ intrat in vigoare in data de 3 februarie. Cardurile vor avea valabilitatea de un an si vor stoca in memorie numarul de calatorii la care are dreptul beneficiarul, numarul de calatorii efectuate si contravaloarea acestora si se vor reinnoi anual cu conditia predarii catre emitent a celor vechi.

Pana in 31 decembrie 2011, prevede actul normativ, Ministerul Transporturilor si Ministerul Muncii vor intreprinde masurile necesare ca beneficiarii sa intre in posesia legitimatiei de transport tip card, personalizata cu numele si codul numeric personal ale fiecarui detinator, costurile pentru toate operatiunile necesare in sensul aplicarii legii, fiind suportate de stat. Actul normativ nu este unul in masura sa-i bucure pe transportatori, acestia fiind pusi la cheltuieli suplimentare, si nu tocmai mici. Potrivit noilor reglementari, operatorii de transport care efectueaza transport de persoane prin servicii gratuite in trafic national au obligatia sa doteze autovehiculele cu aparat de marcat electronic fiscal si cititor de carduri pana in 21.12.2011.

Potrivit noilor reglementari in vigoare, pentru transportul feroviar de calatori, operatorii de transport se vor dota cu aparate de marcat electronice fiscale si cititor de carduri cu posibilitate de a transmite date on-line, amplasate in punctele de vanzare a biletelor de calatori.

Leave a Comment