Angajatii DASC – coplesiti de modificarile legislative

Angajatii DASC – coplesiti de modificarile legislative

Autoritatile municipale sunt nemultumite de multiplele modificari aduse Legii 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, modificari car au dat peste cap activitatea Directiei de Asistenta Sociala Comunitara (DASC) si au pus pe drumuri beneficiarii ajutoarelor sus amintite. Primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca atat de multe modificari ale legislatiei bulverseaza activitatea diferitelor sectoare din cadrul administratiei locale.

„Pentru Legea 277/2010, proiectul de aprobare a nomelor metodologice in 7 ianuarie. Pentru ca modificarile respective vizeaza aproximativ o mie de zalauani, iar timpul in care trebuiau refacute actele era scurt, angajatii DASC nu au mai asteptat ca proiectul sa devina hotarare si au trecut la anuntarea beneficiarilor ca sunt solicitate alte documente, conform legislatiei. S-a trecut apoi la realizarea acelor dosare, incluzand adeverinte scolare, adeverinte de plata a taxelor si a impozitelor etc., dar cand au fost publicate normele metodologice, formularele nu erau aceleasi cu cele din proiect”, a declarat primarul.

Potrivit acestuia, este necesara o noua reevaluare, dar si efectuarea unor anchete sociale in cazul fiecarui beneficiar. Avand ca vedere ca in total este vorba de aproximativ o mie de anchete, toate trebuind realizate in termen de zece zile, angajatii administratiei locale sunt nevoiti sa lucreze non-stop pentru rezolvarea acestui aspect pus in dificultate de modificarile legislative.

Leave a Comment