Două proiecte din Sălaj, nominalizate la Premiile COPAC

Două proiecte ale unor asociaţii de pacienţi din judeţul Sălaj sunt nominalizate la Premiile COPAC din acest an. Este vorba despre „Radio NORO”, al Alianţei Naţionale pentru Boli Rare România, condusă de sălăjeanca Dorica Dan, şi de Serviciul „Reprezentantul pacientului”, al Asociației „Sprijin Independent pentru Spitalul Zalău” în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Zalău, ambele la categoria „Proiectul unei asociații de pacienți cu cel mai mare impact”.
www.radionoro.ro este un radio online ce promovează cauza pacienților cu boli rare, prin emisiuni dedicate poveștile pacienților cu astfel de afecţiuni, cu noutăți în domeniu din întreaga lume, interviuri cu specialiști din diverse domenii, discuţii cu părinţi de copii cu boli rare etc. Serviciul „Reprezentantul pacientului” vizează personalizarea relației pacient – echipă de îngrijire, prin adaptarea la nevoile pacienților, aparținătorilor și ale cadrelor medicale, creşterea gradului de satisfacţie a pacienţilor şi a calităţii serviciilor medicale.

„Ne propunem să evidențiem pacienții care au inițiativa de a schimba în bine sistemul de Sănătate, prin proiecte articulate, de impact. Proactivitatea, creativitatea, soluțiile inovatoare la probleme de mult existente în Sănătatea românească, merită recunoscute și încurajate, astfel încât din ce în ce mai mulți pacienți români să se implice în îmbunătățirea sistemului”, susţin reprezentanţii Coaliţiei Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, care organizează acest eveniment.

Ajunse la a treia ediţie, Premiile COPAC îşi propun să scoată în lumina reflectoarelor oameni și organizații care susțin prin eforturile lor sistemul de sănătate. „Dorim să fim puntea de comunicare dintre oamenii minunați pe care i-am descoperit și cu care colaborăm deja și cu cei ce urmează să primească o recunoaștere morală ți împreună să coagulăm tot ce înseamnă oameni și organizații din zona de sănătate. Doar împreună putem fi puternici și putem schimba lucrurile!”, arată sursa citată.
Acţiunea cuprinde mai multe categorii – Proiectul unei asociații de pacienți cu cel mai mare impact, Liderul ONG, Medicul implicat, Asistentul medical implicat, Cel mai bun comunicator medic în relația cu pacienții, Jurnalism de sănătate, Cea mai bună campanie din sănătate şi Inovația în sprijinul pacienților – fiecare cu cel puţin patru nominalizaţi. Juriul, format din personalități din lumea medicală, vaalege câștigătorii la fiecare categorie în parte. În paralel, va exista un premiu al publicului la fiecare categorie, stabilit în urma votului online. Se va putea vota online pe site-ul premii2018.copac.ro, până în 19 septembrie, câştigătorii urmând să fie premiaţi în cadrul unui eveniment ce va avea loc în 24 septembrie 2018.

La ediţia 2017 a Premiilor COPAC, sălăjeanca Ramona Marincaş, pe atunci director de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, a primit premiul juriului pentru asistentul medical implicat. În 2016, la categoria „Proiectul unei asociații de pacienți cu cel mai mare impact”, premiul juriului a ajuns la proiectul Alianţei Naționale pentru Boli Rare România, președinte Dorica Dan, pentru proiectul „ColaboRARE”.

Leave a Comment