Doar doi stomatologi in scolile din Salaj

Doar doi stomatologi in scolile din Salaj

Cu toate ca sunt doar sase cabinete medicale scolare in Salaj, si acestea se confrunta cu un deficit important de personal medical. Printre cei care lipsesc se numara si stomatologii, astfel ca, vrand, nevrand, parintii care tin ca pruncii lor sa aiba dinti sanatosi trebuie sa scoata bani din buzunar pentru a plati consultatiile si tratamentele in cabinetele private.

Pentru a fi sanatosi, romanii trebuie sa fie pregatiti sa achite consultatii si tratamente in cabinetele particulare, intrucat pe serviciile oferite in policlinicile de stat si in spitale se poate conta din ce in ce mai putin. In ciuda faptului ca Ministerul Sanatatii a inceput, de cativa ani, sa aloce sume consistente pentru reabilitarea, modernizarea si dotarea unitatilor spitalicesti, buturuga de care se impiedica autoritatile este lipsa medicilor care sa asigure serviciile de care are nevoie populatia. In cautarea unor salarii mai grase si a unor conditii de lucru mai bune, numerosi medici si asistente lasa in urma locurile de munca din Romania si trec granita, spre statele vestice ale UE.

Ca urmare, deficitul de personal medical a ajuns sa fie spinul a tot mai multe spitale si policlinici. In Salaj, situatia este intalnita atat la cele sase unitati cu paturi, cat si in cele sase cabinete scolare din orase.

Statisticile de la inceputul anului in curs aratau ca lipseau nu mai putin de 16 oameni fata de ceea ce prevede organigrama, iar situatia nu s-a imbunatatit. Printre cei care lipsesc se numara si medicii stomatologi.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj, Mihai Cheseli, ne-a declarat ca, in judet, sunt doar sase medici scolari, din care trei sunt in Zalau. Alti trei medici sunt in celelalte orase din Salaj, respectiv cate unul in Jibou, Simleu Silvaniei si Cehu Silvaniei, a declarat purtatorul de cuvant. Potrivit acestuia, stomatologii sunt doar doi, ambii desfasurandu-si activitatea in cabinete medicale scolare din municipiu. Ca urmare, micutii din celelalte orase

Leave a Comment