Cum să te îmbraci la locul de muncă? 5 sfaturi

Sursa foto: Shutterstock 

 Fie că ne place sau nu, modul în care ne îmbrăcăm influențează considerabil felul în care suntem percepuți de ceilalți. Tocmai de aceea, în mediul business și la locul de muncă este important să proiectăm o imagine profesională prin hainele pe care le purtăm. Stilul business sau office este extrem de apreciat în mediul de afaceri, iar multe dintre companii au chiar propriile coduri vestimentare în ceea ce privește ținutele pentru femei. 

Știm că vestimentația la locul de muncă poate fi o reală sursă de stres pentru doamne și domnișoare, iar dacă și tu îți pui adesea întrebarea „Cum să mă îmbrac la birou?”, îți vom oferi în articolul următor o serie de sfaturi care să te ghideze în alegerea ținutelor potrivite. Iată, așadar, cum să te îmbraci într-un mod profesional la locul de muncă! 

1. Îmbracă-te în așa fel încât să te simți confortabil 

E adevărat, la birou te poți ghida după motto-ul dress to impress, însă nu în așa fel încât să te simți incomod. Oamenii pot sesiza foarte ușor când cineva se simte în largul său purtând anumite ținute sau când vrea să impresioneze cu orice preț, neținând cont de confort. 

 

Urmează protocolul companiei, fie el formal sau business casual, însă ține cont să nu-ți compromiți confortul. A te îmbrăca confortabil înseamnă a te putea mișca în voie, fără a te mai gândi la ținuta pe care o porți atunci când ai ajuns la un meeting sau ești într-o conferință. 

2. Raportează-te la cerințele postului 

Dacă nu lucrezi într-un mediu creativ, care să-ți dea undă verde în alegerea ținutelor pe care le porți și nici într-un mediu restrictiv, care impune o uniformă obligatorie, atunci este indicat să te supui normelor cerute de fișa postului. De pildă, persoanele care, prin natura jobului, au agenda încărcată de întâlniri sau lucrează cu publicul, trebuie să adopte ținute cât mai clasice, în stil business. 

 

De cealaltă parte, cei care nu interacționează cu oameni din exterior pot purta haine casual, păstrând însă o anumită notă de sobrietate. 

3. Acordă atenție pantofilor pentru ținutele office 

Pantofii sunt un detaliu important în ținutele pentru birou, motiv pentru care trebuie să acorzi o importanță deosebită modului în care accesorizezi outfiturile alese. Dacă dress code-ul companiei este unul formal și fișa postului presupune întâlniri de afaceri, ideal ar fi să porți întotdeauna pantofi cu toc. În schimb, dacă la locul de muncă nu ți se cere să porți un anumit tip de ținută, poți alege o pereche de pantofi casual, în ton cu piesele vestimentare pe care le porți. 

 

De asemenea, este important să-ți cureți pantofii de fiecare dată și să ai grijă ca aceștia să arate impecabil de fiecare dată când îi porți. Acest aspect nu ține de modă, ci pur și simplu este despre a arăta profesional și a demonstra că te interesează cu adevărat aspectul tău. 

4. Alege accesoriile potrivite pentru birou 

Dacă este necesară abordarea unui dress code formal la locul de muncă, o pereche de cercei tip stud și un ceas elegant pot fi accesoriile ideale pentru a aduce un plus de stil ținutei tale de birou. În schimb, atunci când compania permite un stil business casual sau chiar casual chic, poți opta pentru accesorii precum un colier și o eșarfă, pentru o notă de feminitate. 

5. Alege piese vestimentare potrivite vârstei 

Vestimentația poate spune multe despre o persoană, drept urmare mulți angajați în vârstă au tendința de a se îmbrăca precum tinerii, dorind să arate că se pot adapta trendurilor moderne, în timp ce mulți tineri adoptă ținute mature, pentru că doresc să emane un aer profesional. Cu toate acestea, este important să ții cont de vârstă atunci când îți alegi ținutele pentru locul de muncă. 

 

În concluzie, dress code-ul impus de companie poate dicta cum te îmbraci la birou. Ține cont de sfaturile noastre și poartă ținute care să respecte codul companiei și fișa postului, și în care să te simți confortabil în fiecare zi! 

One Thought to “Cum să te îmbraci la locul de muncă? 5 sfaturi”

  1. […] Sursa foto: Shutterstock   Fie că ne place sau nu, modul în care ne îmbrăcăm influențează considerabil felul în care suntem percepuți de ceilalți. Tocmai de aceea, în mediul business și la locul de muncă este important să proiectăm o imagine profesională prin hainele pe care le purtăm. Stilul business sau office este extrem de apreciat în mediul de afaceri, iar multe dintre companii au chiar propriile coduri vestimentare în ceea ce privește ținutele pentru femei.  Știm că vestimentația la locul de muncă poate fi o reală sursă de stres pentru… Citeste mai mult […]

Comments are closed.