Cum obții un dormitor modern: 5 sfaturi

sursa foto: https://pixabay.com/photos/apartment-interior-design-indoors-5346461/ 

Stilul modern presupune obţinerea unui ambient plăcut cu un minim de elemente de calitate. Liniile perfecte şi absenţa cu desăvârşire a dezordinii şi a aglomeraţiei sunt doar două trăsături definitorii. Având în vedere că pandemia a restrâns foarte mult deplasările, din ce în ce mai mulţi oameni se orientează către îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă de acasă. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ţi transformi dormitorul într-un spaţiu modern.

Stil unitar

Dormitorul modern nu poate cuprinde un amestec de stiluri. Epoca rococo este trecută şi încheiată. În camera de odihnă sunt preferabile cât mai puţine elemente de mobilier, dar de cea mai bună calitate. Orice obiect care poate fi amplasat în altă cameră ajută la eliberarea spaţiului de lucruri inutile. Spre exemplu, întrucât televizorul este un factor nociv când vine vorba despre odihnă şi somn de calitate, locul lui este în camera de zi. Asta înseamnă că într-un dormitor modern nu are ce să caute comoda TV. Pentru o unitate perfectă de stil, achiziționează dormitoare complete, cu numărul necesar de elemente confecţionate după acelaşi tipar.

Cât mai multă lumină naturală

Beneficiile luminii naturale pentru organism sunt nenumărate. Cu cât permiţi razelor soarelui să pătrundă mai mult în încăpere, cu atât vei avea parte de starea de bine pe care ţi-o oferă. Soarele aduce nu doar lumină, ci şi căldură, un argument în plus nu doar din punct de vedere financiar, ci şi al grijii faţă de mediul înconjurător; astfel, vei contribui la diminuarea consumului de energie. Ferestrele generoase sunt esenţiale pentru acest scop. La lăsarea serii şi pe timp de noapte, poţi obţine intimitatea dorită cu ajutorul unor draperii sau al unor sisteme de tip cortină. Gestul de a le ridica dimineaţa este un început perfect de înviorare.

Avantajele unui iluminat inteligent

Am stabilit că în timpul zilei este nevoie de cât mai multă lumină naturală. Asta nu înseamnă că trebuie să ignori iluminatul artificial. Dimpotrivă, corpurile de iluminat moderne se integrează în orice tip de decor şi au nu doar un rol estetic, ci şi util. Lustrele tradiţionale pot fi înlocuite cu lămpi integrate în tavan. Vechile veioze de noptieră nu au loc într-o astfel de amenajare în care nu trebuie să ai nici un cablu electric la vedere. Aşadar, alege corpuri de iluminat integrate în noptiera sau tăblia patului, cu sursa de alimentare mascată. Reglarea intensităţii luminii este o necesitate atât pentru serile de citit, cât şi pentru înviorarea matinală.

Materiale naturale

Într-o amenajare modernă, elementele de mobilier şi de decor nu au în vedere doar completarea unui spaţiu, ci sunt orientate către oamenii care le folosesc. Astfel, utilitatea unui dormitor nu este doar de a crea spaţiu de odihnă, ci şi de a te relaxa. În acest sens, cu cât ai parte de mai mult contact fizic sau vizual cu elemente naturale, cu atât te vei simţi mai în largul tău. Dintre toate, lemnul rămâne varianta ideală, deoarece are o istorie de secole în decoraţiunile interioare. Soiurile naturale, masive, sunt sinonime cu rezistenţa şi nobleţea, două caracteristici de dorit în zilele noastre. Pentru pardoseli şi pat este o alegere firească şi se îmbină perfect cu o mulţime de materiale noi, moderne.

Textile cât mai moi

Stilul modern nu presupune excluderea textilelor decorative. Dimpotrivă, acestea pot fi folosite pentru un plus de confort. Covoarele, spre exemplu, pot acoperi doar părţile laterale ale patului, mai exact cele pe care calci atunci când te trezeşti. Cu cât sunt mai moi, cu atât vei avea o senzaţie de răsfăţ sub tălpi. Acelaşi principiu este valabil şi pentru lenjerie. Dacă tonurile trebuie să fie neutre şi cât mai simple, fineţea texturii nu trebuie să aibă limite, astfel încât aşternuturile să te îmbrăţişeze cu fiecare repriză de somn.

Amenajarea unui dormitor modern presupune un minim efort de documentare. Din fericire, există o mulţime de surse de informare care îţi pot servi drept inspiraţie. La final, alege acele materiale care se potrivesc perfect nevoilor şi stilului tău de viaţă.