Cum îţi poate îmbunătăţi un program de cursuri limbi străine viaţa?

Studiile au descoperit ca invatarea de-a lungul vietii poate imbunatati stima de sine si creste satisfactia de viata, optimismul si credinta in propriile abilitati.

Una dintre cele mai practice moduri de a-ti folosi timpul liber este sa incepi sa inveti o limba straina noua. Cum o poti face? E simplu: te inscrii la un program de cursuri limbi straine online!

 

IBSEN este o comunitate de profesori care nu se multumesc cu „merge si asa” si care isi iau satisfactia din succesul cursantilor lor. Ti se propune un program flexibil, mod de predare adaptabil si profesori rabdatori si empatici care te ajuta sa inveti usor o limba straina noua. Astfel, ei sustin faptul ca invatarea unei limbi noi necesita o atentie sporita, dedicare, rabdare si consecventa.

 

Oamenii care reusesc in viata sunt intotdeauna cei care sunt dornici sa invete ceva nou in fiecare zi – fie ca invata sa-si dezvolte propriile abilitati, invata despre alte culturi sau invata o a doua limba cu ajutorul diferitor cursuri limbi straine.

 

Cateva dintre beneficiile invatarii unei limbi straine:

  • Te poate ajuta in cariera;
  • Iti poate imbunatati memoria si functiile creierului;
  • Te poate ajuta sa vorbesti fluent cand calatoresti in alte tari straine
  • Iti creste stima de sine etc.

 

O a doua limba straina invatata iti poate schimba drastic cariera. A trai intr-o lume interconectata inseamna tot mai multe locuri de munca in care cunoasterea mai multor limbi este esentiala.

Pe masura ce tot mai multe companii se ocupa de comert la nivel international si creeaza relatii cu alte tari, angajatii sunt adesea rugati sa calatoreasca pentru munca, sa imbunatateasca aceste relatii sau sa se deplaseze pe o perioada determinata in strainatate.

 

Pe langa faptul ca ai mai multe sanse de a obtine un loc de munca bun sau de a avansa in cariera, invatarea unei a doua limbi iti poate oferi si o perspectiva asupra altor culturi. Vei fi mai pregatit si mai increzator sa calatoresti prin lume si sa explorezi modurile de viata ale altor oameni.

 

Lipsa integrarii este o problema reala pentru majoritatea tarilor. De cele mai multe ori, acest lucru se datoreaza barierei lingvistice. Oamenii din afara tarii lor de origine ajung sa fie izolati, petrecand doar cu oameni din comunitati similare in care se vorbeste limba lor.

 

Invatarea unei a doua limbi deschide oportunitatea de a face parte dintr-o comunitate cu o cultura diferita si de a afla mai multe despre lumea din jurul nostru.

 

Astazi, putem spune ca traim intr-o lume multilingva, in care conexiunile intre oameni si culturi sunt acum mai importante ca niciodata. Lumea devine din ce in ce mai globalizata si cunoasterea unei a doua limbi iti poate oferi intotdeauna un avantaj inaintea celorlalti.