Tablă multifuncțională pentru școli moderne

Tablă pentru scris este elementul principal cu ajutorul căruia cadrele didactice își predau lecțiile. Simpla predare exclusiv orală, scrisul după dictare și explicațiile verbale nu ar avea cu siguranță același impact pentru copii. Elementele auditive se îmbine cu cele vizuale prin intermediul modelelor inovative de tablă multifuncțională pentru că elevilor să le vină mult mai ușor.

Pe parcursul orelor de curs, atenția elevilor oscilează. Pentru că ei să fie captivați în totalitate de cumulul de informații noi pe care le află zilnic, necesitatea elementelor ajutătoare este iminenta. Astfel, practica foarte veche de a folosi o tablă de scris atunci când li se livrează informațiile celor mici rămâne în continuare cea mai buna soluție.

Unitățile de învățământ moderne și-au adaptat stilul amenajării timpurilor actuale. Bineînțeles că acest lucru înseamnă o implicare deosebită a responsabililor pentru achiziții în alegerea celor mai bune materiale de lucru și elemente de mobilier școlar pentru elevi. Pentru că și această categorie de mobilier să țină pasul cu timpurile și necesitățile actuale, lucrurile au evoluat, ajungând că, în prezent, la dispoziția elevilor și profesorilor să fie puse elemente de o calitate premium.

De la clasică tablă verde sau nearga pe care se scria cu creta, la tablă magnetică pe care se pot folosi chiar și figurine pentru a face lecțiile mai interactive. Această evoluție este doar un exemplu a modului în care lucrurile s-au schimbat în favoarea celor aflați pe băncile școlii.

Ambientul sălilor de clasă este foarte important pentru bunastarea elevilor. În foarte multe cazuri, responsabilitățile ce vin odată cu intrarea în mediul școlar îi copleșesc pe cei mici și îi fac să fie reticenți în ceea ce privește scoală. Pentru că acest mediu să fie unul plăcut, toate elementele ce au legătură cu el trebuie să arate cât mai prietenos.

Ce este o tabla multifuncțională?

Caracteristicile tablelor de scris au fost modificate în vederea atingerii unei mari funcționalități. Astfel, o tablă şcolară multifuncțională pentru elevi oferă chiar și spații de depozitare. Pe lângă faptul că elevii vor avea o tablă foarte modernă în clasă, vor putea beneficia și de locuri în care să organizeze frumos obiectele de scris pe tablă.

Cele două coșuri din plastic sunt extrem de potrivite pentru markere și sticker-ele magnetice care se pot prinde pe tablă. Astfel, sălile vor avea un aspect foarte organizat și plăcut, iar riscul de a se pierde unele dintre aceste obiecte vă fi cu mult diminuat.

De asemenea, suprafața magnetica generoasă a tablei permite și aplicarea afișelor la fel de folositoare în timpul predării. Copiii vor fi mult mai atrași de lecțiile cadrelor didactice și de informațiile pe care le primesc atât timp cât aceasta activitate se practică mai pe înțelesul lor.

De asemenea, post-it-urile sunt potrivite și pentru elevii de liceu, doar că ele trebuie adaptate vârstei. Daca școlarii din clasele primare vor fi captați de stickere cu prințese, eroi sau animații, liceeni vor fi mult mai atrași de un smile face, spre exemplu.

Tabla multifuncțională oferă posibilitatea și de a fi reglată pe înălțime. Astfel, nu vă veți confrunta cu situațiile în care cei mai mici de înălțime nu pot ajunge la tabla corect. Fixarea tablei clasice se realizează în funcție de o anumită medie pentru a se potrivi mai multor înălțimi și chiar mai multe grupe de elevi.

Spre exemplu, în aceeași sală de clasă pot învață dimineața copiii din clasele primare, iar după amiaza cei din clasele generale. Diferențele dintre cei din clasa I și cei din clasa a 8-a din punct de vedere al înălțimii sunt considerabile. Pentru că aceste probleme să nu mai existe pe parcursul orelor de curs, tablele reglabile pe înălțime oferă posibilitatea ajustării pe o înălțime într 1350 și 1750 mm.

3 motive pentru care să alegi tabla multifuncțională

Pentru că alegerea elementelor din sălile școlilor nu este niciodată simplă, iată doar câteva motive pentru care tablele multifuncționale reprezintă o soluție optimă:

  1. Calitatea. Tablele multifuncționale sunt potrivite pentru a servi utilizării mai multor generații. Atât timp cât sunt folosite în condiții normale, acestea pot fi sprijinul a numeroase serii de elevi. Materialele din care sunt realizate sunt foarte rezistente chiar și la șocuri, iar curățarea suprafeței de scriere se realizează ușor. Astfel, întreținerea zilnică a acesteia nu vă vă cauza mari bătăi de cap.
  2. Suprafața de scriere. Acest model de tablă este concepută cu două suprafețe de scriere. Astfel, informațiile pot fi împărțite pe două planuri la care puteți reveni cu ușurință în caz de nevoie. De asemenea, recapitulările se pot preda pe o suprafață, iar pe cealaltă se pot verifica elevii.
  3. Coșurile sunt detașabile. Curățarea suprafeței de scris se realizează cu buretele special. Pentru coșurile cu care tabla multifuncțională este prevăzută, curățarea se poate realiza prin detașare completă. În acest fel vă veți asigura că aspectul tablei este întotdeauna curat, precum atunci când era nouă.

Predarea este una dintre cele mai provocatoare, dar pline de satisfacții, eforturi pe care le puteți face. Profesorii și învățătorii au o misiune foarte grea pe umeri pe care încearcă să o duca la bun sfârșit la fiecare ora de curs. Elevii îi considera pe aceștia exemple bune de urmat.

A avea instrumentele potrivite atunci când doriți să predați este extrem de important, mai ales în clasa de cursuri. Este indicat să echipațisălile de clasă cu echipamente moderne și eficiente, acest lucru vă poate ajuta să deveniți mult mai ofertanți pentru elevi, dar și să aveți ore mai interactive și cu o cantitate mai mare de informație livrata – condideră specialiştii de la Distinct Mob SRL.

Fiecare clasă de cursuri are nevoie de o tablă multifuncțională în ziua de astăzi. Tabla clasică a devenit învechită, iar elevii nu mai sunt atrași de sistemul vechi de predare. Fie că aveți nevoie de o astfel de tablă pentru a scrie note sau pentru a o folosi în scopuri de prezentare, tabla inteligentă a devenit un element de bază pentru clasă, înlocuind tabla clasică.