Cum faci rapid curățenie în mașina: 6 ponturi

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/YJQCsA0lXKQ

 

Nu e nevoie să te duci la spălătorie de fiecare dată când vrei să faci curățenie în mașină, pentru că aceasta este o operațiune destul de simplă, pe care o poți face chiar tu. Dacă ai mai încercat până acum, dar rezultatul final nu a ieșit exact cum ți-ai dorit, probabil că ai scăpat din vedere anumite aspecte. Pentru a-ți fi mult mai ușor data viitoare, îți prezentăm câteva ponturi pentru ca interiorul mașinii să arate impecabil după curățenie.

 

Spală preșurile și pune-le la uscat

Înainte de toate, trebuie să scoți preșurile din interior, având grijă ca praful și nisipul de pe ele să nu ajungă pe podeaua mașinii. Preșurile se scutură, apoi se spală sub jet de apă, cu ajutorul unui furtun. Trebuie să faci această operațiune mai întâi, pentru a lăsa timp preșurilor să se usuce, pentru că nu le poți pune ude în mașină. Preșurile din cauciuc pentru mașinile Volkswagen Passat se spală foarte ușor și se usucă rapid, ca de altfel toate preșurile auto din același material.

 

Aspiră interiorul și portbagajul

Odată ce ai îndepărtat preșurile, poți să te apuci de curățat podeaua mașinii, iar pentru asta ai nevoie de un aspirator. Ideal ar fi un aspirator auto, dar dacă faci această operațiune în curte, poți folosi și aspiratorul din casă. Insistă cu aspiratorul mai ales pe zonele mai greu accesibile, cum ar fi cele de sub scaune. Urmează apoi tapițeria, respectiv bancheta și scaunele din față, după care trebuie să te muți cu aspiratorul în portbagaj.

 

Curăță petele

Dacă observi că după ce ai dat cu aspiratorul rămân pete pe podea sau pe tapițerie, pasul următor este îndepărtarea acestora. În cazul în care folosești huse pentru scaune și banchetă, este mai simplu, pentru că trebuie doar să le bagi la mașina de spălat. Pentru petele de tapițerie, din portbagaj sau de pe podea, folosește soluții speciale de curățare.

 

Șterge praful de pe bord și consolă

Bordul și consola sunt suprafețele pe care pe care praful se depune din abundență, așa că nu trebuie omise când faci curățenie în mașină. Pentru a șterge praful, ai nevoie de o lavetă fină, care să nu zgârie suprafața și de soluții speciale de curățare pentru bord. Acestea nu doar curăță suprafețele dar le și protejează împotriva acțiunii razelor solare, care pot face mult rău bordului unei mașini.

Nu uita nici volanul, care trebuie curățat cu soluții ce acționează eficient împotriva grăsimii și murdăriei, iar la final, capul schimbătorului de viteze.

 

Geamurile se șterg la interior și exterior

Urmează la rând geamurile, care trebuie să arate „cristal”, atât din considerente estetice, dar mai ales pentru a avea o bună vizibilitate când conduci. Vei lua la rând geamurile de la portiere, parbrizul și luneta, care trebuie șterse pe ambele părți, tot cu lavete fine și soluții speciale pentru curățarea geamurilor. În cazul lunetei, trebuie să ai mare grijă când o ștergi pe interior, pentru a nu deteriora circuitul de dezaburire.

 

Aruncă gunoaiele și golește scrumierele

În general, e recomandat să aduni toate ambalajele, sticlele goale și alte gunoaie din compartimentele portierelor, de fiecare dată când te dai jos din mașină. Dacă nu faci asta frecvent, e obligatoriu să golești compartimentele portierelor atunci când de apuci de curățenie. Totodată, verifică și scrumierele, chiar dacă în mașină nu se fumează, pentru că mulți pasageri le folosesc și pentru a arunca gunoaie. În cazul în care e vorba de o mașină de fumător, scrumierele trebuie scoase și spălate bine pentru a elimina mirosul specific.

 

În tot acest timp, portierele și portbagajul trebuie să fie larg deschise pentru ca mașina să se aerisească mai bine.