Ce tehnică de micropigmentare vi se potrivește? Prezentare generală a celor mai populare tehnici

Din păcate, nu orice domnișoară se poate bucura de sprâncene frumoase. Din momentul în care forma și culoarea sprâncenelor au devenit parte a modei și un element important al machiajului de zi cu zi, fiecare femeie dedică mult timp îngrijirii acestora. Unele aleg să le picteze cu farduri, să-și deseneze fire de păr, întrucât sunt foarte rare. Altele, dimpotrivă, trebuie să le micșoreze pentru că sunt prea dense.

Însă toate problemele care pot apărea în îngrijirea sprâncenelor pot fi soluționate printr-o singură procedură: micropigmentarea sprâncenelor. Uimitor cât de mult poate fi simplificată viața fiecărei femei prin doar una sau două vizite la un dermopigmentist.

Ce este micropigmentarea sprancenelor? Este o procedură cosmetică prin care se poate reda formă și culoare frumoasă sprâncenelor prin injectarea unui pigment special în straturile superioare ale pielii. Pigmenții sunt pe bază naturală, nu provoacă alergii și sunt bine absorbiți de organism. În timp, după aproximativ 1,5-2 ani, organismul descompune treptat pigmentul și îl elimină prin sistemul limfatic și apoi prin cel urinar, fără probleme sau reacții adverse. Cel mai important e că în tot acest timp deveniți deținătoarea unor sprâncene superbe, bine îngrijite, care vi se potrivesc perfect. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți tehnica corespunzătoare. În continuare vă prezentăm cele mai populare tehnici.

3 tehnici populare de machiaj permanent

În prezent, artiștii de machiaj semipermanent încearcă să capteze atenția potențialilor clienți prin prezentarea unei serii de tehnici diferite de micropigmentare a sprâncenelor. Dar, de fapt, există doar 3 tehnici: sprâncene powder (cu umbrire), fir cu fir și mixtă (hybrid).

Sprâncene powder

Aceasta este cea mai universală și populară tehnică de micropigmentare a sprâncenelor. Se potrivește tuturor femeilor, indiferent de vârstă și, cel mai important, pentru toate tipurile de piele. Tehnica presupune introducerea și umbrirea pigmentului de la o nuanță mai deschisă la una mai închisă, fără a crea un contur vizibil. Sprâncenele capătă o formă elegantă și frumoasă, dar fără un contur evidențiat care ar putea dezvălui prezența tatuajului. Rezultatul obținut arată îngrijit și fin.

Avantaje:

  • Efect natural, ca și cum sprâncenele ar fi fost desenate profesional cu fard sau creion.
  • Pentru toate tipurile de piele.
  • Procedură nedureroasă, poate fi aplicată femeilor însărcinate și celor care alăptează.
  • Vindecare rapidă a pielii, fără cruste sau inflamații.

Dezavantaje:

  • Nu se potrivește persoanelor cu sprâncene rare.
  • Nu imită creșterea sprâncenelor.
  • Creează un fond de ten sub sprâncenele naturale. Dacă firele de păr vă sunt blonde, va trebui să le vopsiți.

Nu există restricții în efectuarea retușului. De îndată ce veți dori să adăugați culoare sau să schimbați nuanța sprâncenelor, puteți solicita acest serviciu.

Tehnica fir cu fir

Opțiune perfectă pentru persoanele cu sprâncene rare sau a căror sprâncene lipsesc. Tehnica presupune trasarea firelor de păr, imitând creșterea acestora. În această tehnică, nici nu se discută posibilitatea de a crea sprâncene cât mai natural posibil. Firele de păr desenate vor fi vizibile. Însă, dacă vă doriți să faceți sprâncenele mai groase, să le lungiți sau să le faceți mai late, atunci micropigmentarea sprâncenelor în tehnica fir cu fir este genială.

Avantaje:

  • Imitarea deplină a creșterii firelor de păr în două tehnici: cea europeană, cu aranjarea uniformă și consecventă a firelor de păr, și cea asiatică, cu o creștere mai haotică și mai naturală.
  • Este posibilă crearea completă a sprâncenelor, dacă cele naturale lipsesc.
  • Poate fi combinată cu o altă tehnică de micropigmentare. De exemplu, cu tehnica powder.
  • Permite crearea formei perfecte a sprâncenelor care să se potrivească cu ovalul feței.

Dezavantaje:

  • Nu se potrivește persoanelor cu ten gras. În timp, firele de păr se pot estompa și își pot pierde conturul.
  • Nu vi se potrivește dacă vă doriți un machiaj permanent cât mai natural posibil.

Amintim că tehnica fir cu fir este echivalentul microbladingului. Efectul este același, doar că procedura se execută în moduri diferite. În cazul tehnicii fir cu fir se folosește un aparat de tatuat clasic, care este o opțiune mai sigură. În timp ce microbladingul se realizează cu o lamă care face incizii în piele. Aceasta este o metodă mai periculoasă și mai puțin eficientă, motiv pentru care dermopigmentiștii profesioniști au renunțat de mult timp la această tehnică de micropigmentare sprâncene.

Tehnica hybrid

Aceasta este o alternativă eficientă pentru femeile care au sprâncene deschise, rare sau chiar lipsesc. Tehnica presupune combinarea celor două anterioare: powder și fir cu fir. Cu ajutorul tehnicii fir cu fir se desenează firele de păr, iar prin cea powder se introduce pigmentul între ele.

Avantaje:

  • Vă permite să creați un efect bogat. Se potrivește persoanelor care doresc să-și accentueze sprâncenele.
  • Aspect natural datorită efectului pudrat.

Singurul dezavantaj ar fi efectul destul de izbitor. Sprâncenele vor ieși în evidență și vor atrage atenția. Prin urmare, ar putea fi necesară aplicarea în permanență a machiajului suplimentar.

Ce tehnică veți alege?

 

Înainte de a vă decide asupra unei tehnici, vă recomandăm să vă consultați cu dermopigmentistul. Puteți trimite în prealabil o fotografie și puteți discuta despre toate detaliile și preferințele personale.

 

Rețineți că procedura de micropigmentare sprâncene are contraindicații. Vi se va refuza dacă aveți HIV, cancer, epilepsie și probleme de sănătate mintală. În cazul unor afecțiuni temporare, cum ar fi răceala, psoriazisul sau inflamația zonei sprâncenelor, vi se va recomanda să amânați procedura.

 

Alegeți tehnica, care vi se potrivește cel mai bine. Și nu uitați, există întotdeauna posibilitatea de a încerca ceva nou. De altfel, machiajul permanent ține mai mulți ani, oferindu-vă astfel posibilitatea de a experimenta.