Cat de mult pot niste camere de supraveghere video sa imbunatateasca siguranta in comunitatea salajeana?

Conform institutului national de statistica, in anul 2015 judetul Salaj a avut o rata a criminalitatii destul de ridicata. Astfel, nu mai putin de 630 de persoane au fost condamnate definitiv si au existat peste 3.043 de infractiuni.

In ciuda faptului ca cifrele sunt destul de mari, acestea sunt in scadere fata de anul precedent, cand au existat 646 de condamnari si 4261 de infractiuni.

Scaderea infractionalitati se bazeaza mai mai multi factori, insa unul dintre principalii factori este o supraveghere video din ce in ce mai bine pusa la punct. Evident, institutiile statului incep si ele sa isi faca treaba din ce in ce mai bine, numarul de infractori scade, dat fiind faptul ca sunt condamnati sau aleg sa plece in alte tari, insa instalarea de sisteme de supraveghere video are foarte multe de spus in acest sens.

Cat de mult ajuta supravegherea video?

Niste camere video de supraveghere montate corect, pot sa aiba un efect pozitiv in mai multe arii ale vietii Salajene:

  • Montarea in intersectii. In intersectii, rolul camerelor de supraveghere este, in primul rand, de a preveni accidentele. Soferii care se simt supravegheati sunt, fara doar si poate, mult mai disciplinati.
  • Montarea in locuri aglomerate. Nu de putine ori, locurile aglomerate precum pietele sau zonele centrale, sunt gazdele unor furturi din buzunare sau chiar ale unor violenta. Pe acelasi principiu ca si in cazul intersectiilor, montarea unor camere de supraveghere poate sa taie din avantul celor care doresc sa nu respecte legea.
  • Montarea in magazine. Foarte multe supermarketuri si hipermarketuri ajung sa aiba pierderi mari din cauza micilor furturi. IN cazul magazinelor este indicat sa se opteze, in primul rand, pentru camere de supraveghere de foarte buna calitate, care sa poata oferi informatii exacte atunci cand vine vorba despre tranzactii.

Nu doar mediul public are de castigat de pe urma camerelor de supraveghere, ci si mediul privat. Mai exact, atat micile afaceri cat si cele mai mari se pot bucura de supravegherea angajatilor, ceea ce poate duce la productivitate si la un mediu de lucru mult mai performant.

De asemenea, instalarea camerelor de supraveghere acasa scade extrem de mult riscul de furt din locuinte si creste gradul de siguranta al locuitorilor casei.

Instalarea camerelor de supraveghere nu costa mult

In trecut, camerele de supraveghere erau destinate exclusiv institutiile mari. Astazi, insa, costurile sunt mici, putand fi suportate chiar si de catre cei cu bugete mici. Pe www.comod.ro exista camere de supraveghere si sisteme care nu costa mai mult de cateva sute de lei, insa se dovedesc cat se poate de eficiente.

Cu siguranta, anii urmatori vor aduce un grad mult mai mare de siguranta pentru societatea Salajeana si vor oferi o viata mai linistita si mai placuta. Pentru asta nu este suficienta instalarea de camere de supraveghere, ci poate fi necesar si un plus de educatie, deoarece majoritatea infractiunilor sunt cauzate de lipsa educatiei.

Leave a Comment