HC Zalău a bifat primul succes în Liga Florilor

HC Zalău – Măgura Cisnădie 28 – 27 (13 – 15)

Primul meci susţinut de Handbal Club Zalău în actualul sezon al Ligii Florilor pe teren propriu a însemnat şi primul succes în noua ediţie de campionat. La capătul unei partide extrem de disputate, în care oaspetele au condus cu 15 – 13 la pauză, formaţia pregătită de Gheorghe Tadici a reuşit să se impună în cele din urmă cu scorul de 28 – 27 în faţa echipei Măgura Cisnădie, graţie golului marcat în ultimele secunde de Roxana Rob, din aruncate de la şapte metri.
Cu trei brazilience, o sârbă şi o handbalistă din Muntenegru în lot, alături de alte câteva românce cu mare experienţă în Liga Florilor, Măgura Cisnădie şi-a vândut scump pielea la Zalău, aflându-se în repetate rânduri la conducere pe parcursul celor 60 de minute.
Jocul formaţiei zălăuane nu a funcţionat prea bine în primele 30 de minute, handbalistele lui Tadici ratând câteva ocazii bune de a marca. Au fost şi câteva pase la intercepţie, de care oaspetele au profitat, marcând pe contraatac.
Ana Maria Dragut i-a surprins în foarte puţine momente pe portarii adverşi cu aruncările de la nouă metri, dar nici jocul cu pivotul nu a fonţionat aşa cum şi-ar fi dorit tehnicianul zălăuan.
După 3 – 1, 6 – 4 şi 7 – 5 pentru HC Zalău, oaspetele au revenit în partea a doua a primei reprize, iar în minutul 24 s-au desprins pentru prima dată la trei goluri, obligându-l pe Gheorghe Tadici să solicite primul timp de odihnă al meciului.
Zălăuancele nu au reuşit decât să se apropie la două goluri până la pauză, oaspetele intrând cu 15 – 13 la vestiare.
Handbalistele pregătite de Tadici au ieşit mai motivate de la cabine. Paula Vişan şi-a continuat forma bună în poartă, reuşind câteva parade de excepţie, iar jocul pe centru a funcţionat mai bine. Zalăul s-a desprins la 19 – 17 în minutul 41, după ce oaspetele au avut 17 – 16, dar finalul a fost unul de „care pe care”.
Cu trei minute înainte de final, formaţia de la poalele Meseşului a condus cu 27 – 25, dar Cisnădie a restabilit egalitatea după o „dublă” relizată de Ada Moldovan. A urmat atacul Zalăului când mai erau aproximativ 40 de minute de joc, iar Arbitrele Năstase şi Stancu au dictat aruncare de la şapte metri pentru Zalău, transformată de Roxana Rob.
„Este o victorie foarte importantă, fiindcă Măgura Cisnădie nu mai este echipa din urmă cu două sezoane. Conducerea de acolo a efectuat şapte transferuri în această vară. Sunt multe jucătoare cu experienţă, plătite cu bani mulţi, handbaliste din Brazilia, care sunt convocate şi la echipa naţională, dar, am avut şi „plăcerea” să văd în lotul echipei adverse trei jucătoare crescute la Zalău, mă refer la Mirela Paşca, la Crap şi la Gatzel. Sunt mulţumit de modul în care au ieşit fetele de la vestiar pentru repriza a doua, au fost mai motivate. Victoria putea fi tranşată şi la o diferenţă mai mare, dar cele mai importante sunt punctele. S-au făcut şi câteva greşeli tehnice, dar, oarecum este normal, fiindcă apare presiunea din timpul jocului. Sunt mulţumit de joc şi de această victorie, fiindcă Măgura Cisnădie o să creze probleme multor echipe în acest sezon”, a declarat Gheorghe Tadici.
În etapa viitoare, a treia a sezonului, HC Zalău va evolua pe terenul echipei Rapid Bucureşti, meciul fiind programat vineri, de la ora 16:30 şi transmis în direct pe TVR1 şi TVR HD.
HC Zalău: Paula Vişan – Roxana Rob (6), Ana Maria Dragut (6), Larisa Tamaş (5), Valentina Panici (4), Andrada Trif (4), Raluca Irimia (1), Claudia Constantinescu (1), Ana Ciolan (1) şi Cristiana Nica. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici.
Măgura Cisnădie: Dragica Tatalovic, Mirela Paşca, Cristina Popovici – Ada Moldovan (8), Da Silva Larisa (7), Ivana Bozovici (4), Oana Apetrei (4), Larisa Araujo (3), Deonise Fachinello (1), Paula Hoha, Mariana Costa, Daniela Crap, Andreea Mărginean şi Roxana Gatzel. Antrenori: Alexandru Weber (principal), Bogdan Niţu (secund).

2 Thoughts to “HC Zalău a bifat primul succes în Liga Florilor”

  1. Anonim

    Victorie mare ,datorata in proportie de 60% lui Tadici , orice s-ar spune !

  2. Anonim

    textila cisnadie! cand scapam de grasanul corb?

Leave a Comment