Ca sa viziteze cateva investitii, Radu Capilnasiu a luat la pas Zalaul

Ca sa viziteze cateva investitii, Radu Capilnasiu a luat la pas Zalaul

Edilul Zalaului, Radu Capilnasiu, a facut ieri un tur al investitiilor realizate in ultima perioada in oras sau aflate inca in curs de realizare, printre locatiile vizitate numarandu-se strada Decebal, Parcul Central, Cladirea Transilvania si sensul giratoriu din zona Scala. Pentru toate acestea, administratia locala a demarat proiecte finantate din surse externe. Astfel, Parcul central va fi modernizat printr-o investitie de 4,7 milioane de lei, bani asigurati prin Programul Operational Regional, contributia municipalitatii fiind de 77.000 de lei. Din aceste fonduri, parcul va fi extins, va fi modernizata fantana arteziana si vor fi amplasate noi fantani arteziene decorative, care vor reproduce o cascada. De asemenea, vor fi refacute aleile si se va asigura accesul persoanelor cu dizabilitati locomotorii pe alei, amfiteatrul si spatiile de joaca vor fi reabilitate si va fi amenajata o pista pentru biciclete.

Un alt obiectiv vizitat vineri de Capilnasiu a fost Cladirea Transilvania, unde se desfasoara lucrari de reabilitare la corpurile B si C, investitia totala fiind de zece milioane de lei, din care contributia din bugetul local este de 564.000 de lei.

In ceea ce priveste sensul giratoriu aflat in curs de amenajare in zona Scala si strada Decebal, aceste locatii au fost avute in vedere de administratia locala in scopul de a fluidiza traficul prin imbunatatirea infrastructurii rutiere. De mentionat ca strada Decebal dadea adevarate batai de cap zalauanilor care locuiesc aici in zilele ploioase, cand suvoaiele de apa care coborau de pe versant adunau noroi, pietris si resturi de vegetatie, ingreunand circulatia. De altfel, reabilitarea acestei strazi a fost demarata si ca urmare a multiplelor sesizari referitoare la acest inconvenient primite de autoritatile locale de la cetateni.

Alte articole

Leave a Comment