Rubinele confiscate la Zalau, scoase din nou la licitatie

Rubinele confiscate la Zalau, scoase din nou la licitatie

Cele peste 6.000 de rubine confiscate de oamenii legii, anul trecut, de la un italian care incerca sa le vanda in centrul municipiului Zalau, ulterior transferate la Directia Generala a Finantelor Publice Cluj, vor fi scoase la licitatie peste o saptamana. Valoarea totala a rubinelor este de 135.660 de lei.

Cele 6.096 de bucati de pietre pretioase au o greutate totala de 1.784 de grame, iar pretul de vanzare este de 76 de lei pe gram. Vanzarea produselor se face prin achizitonarea intregii cantitati sau pe cutii. Potentialii cumparatori, persoane fizice sau juridice autorizate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, trebuie sa prezinte oferta ferma cu nominalizarea cutiei sau greutatea cutiei in plic inchis si sigilat, pana cel mai tarziu in data de 14 noiembrie 2011, dupa cum se arata in anuntul publicat de Finantele din Cluj pe site-ul institutiei.

Plicurile se vor desigila pentru analizarea ofertelor in prezenta deponentilor, in data de 18 noiembrie, la ora 12, in incinta Trezoreriei Municipiului Cluj-Napoca. In cazul unor oferte de pret egale, urmeaza a se organiza licitatie deschisa sau balotaj pentru obtinerea celui mai bun pret de vanzare, iar plata produselor achizitionate se efectueaza in maxim cinci zile de la data analizarii ofertelor.

Cei care doresc sa obtina mai multe informatii despre pietre si vanzare au la dispozitie numerele de telefon 0264-591670, 0264-592602, interior 147 sau adresa de e-mail Vasile.Trif.CJ@mfinante.ro.

In cazul in care nicio persoana nu este interesata pentru oferta pusa la licitatie saptamana viitoare, procedura de vanzare se va relua in conditiile enuntate mai sus, cu

depunerea ofertelor pana la data de 9 decembrie, cu deschiderea acestora in data de 14 a aceleiasi luni.

Licitatii pentru vanzarea pietrelor au mai avut loc in lunile anterioare, insa nimeni nu s-a aratat interesat pentru cumpararea acestora.

Rubinele au fost confiscate in luna octombrie a anului trecut, de catre Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Cluj, impreuna cu autoritatile din Salaj, de la un cetatean italian care nu avea niciun act pentru a dovedi provenienta lor. Acesta, Massimo T., in varsta de 42 de ani, impreuna cu prietena sa din judetul Salaj, au fost prinsi in flagrant pe cand incercau sa le vanda intr-o parcare de pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalau. Fortele specializate au dispus atunci confiscarea pietrelor pretioase, evaluate la aproximativ 35.000 de euro pe piata neagra. Nu s-a putut stabili provenienta rubinelor, astfel incat fapta celor doi,a italianului si a salajeancei, a fost considerata contraventie, ambii fiind sanctionati cu amenda in valoare de 10.000 de lei.

Alte articole

Leave a Comment