Autorizatii de constructie tot mai putine

Autorizatii de constructie tot mai putine

Constructiile nu au reprezentat un domeniu care a excelat in 2010, ba dimpotriva, fata de anii trecuti, numarul imobilelor ridicate in judet s-a imputinat vazand cu ochii.

Astfel, potrivit directorului Directiei de Statistica Salaj, Elena Muresan, in anul 2010, au fost eliberate 467 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 14 la suta fata de perioada corespunzatoare din anul precedent. Din acestea, 64 la suta au fost eliberate in mediul rural, ceea ce inseamna ca salajenii inca fug de aglomeratia oraselor si cauta sa se refugieze la tara. Localitatile la care s-au inregistrat scaderi mai mari ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale fata de perioada corespunzatoare din anul precedent au fost: Romanasi, unde s-au obtinut cu 14 autorizatii mai putine, Jibou – cu 11 autorizatii mai putine, Simleu Silvaniei – unde au fost obtinute mai putin cu noua autorizatii ca in 2009, Balan – mai putin cu opt autorizatii, Crasna, Ip si Salatig – fiecare cu sapte autorizatii obtinute mai putin, Dragu – mai putin cu sase autorizatii, Bobota, Bocsa si Somes-Odorhei – fiecare cu cinci autorizatii mai putin.

Cresteri mai mari ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in Zalau – cu 29 de autorizatii eliberate mai mult ca in 2009, dar si in Nusfalau, Surduc si Criseni.

Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut cu 31 la suta in luna decembrie 2010 comparativ cu luna corespunzǎtoare din anul precedent, scadere reflectata in mediul rural ( mai putin cu 57,6 la suta).

Decembrie a insemnat o reducere a numarului de acte eliberate si fata de luna anterioara, dupa cum indica rapoartele statistice. Astfel, in ultima luna a anului trecut au fost eliberate 29 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, mai putin cu 21,6 la suta fata de luna noiembrie 2010 si cu 31 la suta fata de luna corespunzatoare din anul precedent. In mediul urban, au fost eliberate 15 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, reprezentand 51,7 la suta din total judet. In Zalau au fost eliberate 93,3 la suta din totalul autorizatiilor pentru construirea de cladiri rezidentiale din mediul urban. Autorizatiile eliberate in mediul rural reprezinta 48,3 la suta din autorizatiile pe total judet. Cel mai mare numar de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale au fost eliberate de catre Consiliul local al Municipiului Zalau – 14 autorizatii si Consiliul local al comunelor Cizer si Varsolt – cate doua autorizatii.

Leave a Comment