Amenzi de mii de lei, aplicate de jandarmii sălăjeni

Tulburarea ordinii şi liniştii publice, provocarea sau participarea la scandal, adresarea de injurii, expresii jignitoare şi ameninţări cu acte de violenţă, consum de alcool în locuri publice, precum şi apelarea în mod repetat la mila publicului de către persoane apte de muncă sau refuzul de a se legitima la solicitarea organelor de ordine, sunt doar câteva dintre faptele pentru care jandarmii sălăjeni au aplicat sancţiuni contravenţionale în luna octombrie.

Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, cele mai multe fapte de natură contravenţională şi penală au fost săvârşite în municipiul Zalău. Astfel, în luna octombrie au fost aplicate 78 amenzi contravenţionale în valoare de 11.750 lei şi au fost constatate opt infracţiuni, trei independent şi cinci în cooperare cu Poliţia. „Pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, în luna octombrie, jandarmii au executat misiuni independent şi în sistem integrat cu Poliţia în zonele de interes operativ din judeţ şi municipiul Zalău”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului.
Potrivit acestora, în luna ce tocmai s-a încheiat, efectivele din cadrul Inspectoratului au executat un număr de 376 misiuni, cele mai multe, 240, au fost misiunile de menţinere a ordinii publice în zona pieţelor, târgurilor şi oboarelor, pe timpul manifestărilor cultural – artistice, 64 misiuni de asigurare a ordinii publice, 29 acţiuni de intervenţie pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere. De asemenea s-au mai executat 27 de acţiuni în cooperare cu alte instituţii şi 16 acţiuni de intervenţie în urma unor solicitări telefonice.
„Şi în perioada următoare, jandarmii sălăjeni vor fi prezenţi şi vor acţiona prin executarea de misiuni specifice în zona de responsabilitate, pentru depistarea persoanelor care savârsesc fapte contravenţionale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni”, a completat sursa citată.

Leave a Comment