Ai nevoie de un avocat?  Iată cum să îl alegi pe cel potrivit !

Sunt momente în viață, când te afli la ananghie și ești forțat de circumstanțe să apelezi la ajutorul unui avocat. În cele mai multe dintre cazuri, chiar dacă dreptatea pare să fie de partea ta, pledoaria și competența  unui avocat sunt extrem de importante, astfel încât să obții o sentință în favoarea ta sau în favoarea dreptății și justiției. Din acest motiv, ar trebui să acorzi atenție mai multor detalii atunci când ești în căutarea unui astfel de persoane care să te apere.

 

Iată 7 caracteristici pe care să le iei în calcul, înainte de a alege o instanță care să te reprezinte!

 

 

  • Pregătirea profesională

 

 

Unul dintre cele mai importante aspecte după care ar trebui să te ghidezi în alegerea unui avocat este dat de pregătirea acestuia din punct de vedere profesional, studiile pe care acesta le-a urmat și domeniul de activitate legislativă spre care s-a îndreptat. Spre exemplu, un avocat specializat în Drept Familial nu va fi la fel de bun sau competent ca unui specializat în Drept Penal, iar în cazul în care ai fost implicat într-un accident auto, cu urmări severe, vei avea nevoie de un reprezentant apt și capabil, care să își facă cu profesionalism meseria, beneficiind de toate cunoștințele din domeniu. Dacă vrei să îți faci o părere despre ceea ce poate implica acordarea despăgubirilor într-un accident rutier și îți dorești să cunoști o echipă de profesionaliști specializați în acest domeniu, click aici pentru a descoperi mai multe detalii și informații.

 

 

  • Experiența profesională

 

La fel de importantă este și experiența profesională, cazurile câștigate și cele pierdute, pentru a îți face o idee despre activitatea și competența acestuia înainte de a îl alege pe cel care ți se pare a fi cel mai potrivit. Chiar dacă, conform CV-ului are studii care să ateste o anumită capacitate și performanță, este necesară practica, pentru a putea face față tuturor situațiilor.

 

 

  • Avocat tânăr vs. Avocat bătrân

 

 

Vârstă nu garantează faptul că o persoană poate avea destulă experiența profesională, astfel încât să genereze cele mai bune rezultate. În aceeași măsură, un avocat ce exercită în funcție de ani buni, poate fi aproape la fel de neexperimentat ca un novice, care este la început de drum. Așadar, acesta nu este neapărat un criteriu pe care să îl iei în considerare, deși, de cele mai multe ori, peroanele mai în vârstă pot avea mai multă experiență și o altă viziune asupra evoluției unui caz juridic.

 

 

  • Notorietate: celebru sau mai puțin celebru?

 

 

Un avocat competent va fi tot timpul apreciat și cunoscut între colegii de breaslă, dar nu numai. Însă, în zilele noastre notorietatea și celebritatea pot fi aspecte care se leagă nu numai de latura profesională, ci mai mult de cea personală. Așadar, un reprezentant al legii care, spre exemplu, este destul de mediatizat mai mult pentru intimitățile sale decât pentru rezultatele obținute în plan profesional este considerat celebru, însă nu în măsura în care să i se recunoască meritele. Uneori, chiar și un avocat care nu este la fel de cunoscut în lumea mondenă poate avea rezultate impresionante de-a lungul carierei sale.

 

 

  • Costurile implicate : Avocat scump sau avocat ieftin?

 

 

Chiar dacă o persoană se află într-o situație fără margini, tensionată și care implică un grad de stres destul de mare, este atent la costurile implicate de către serviciile oferite de avocatul pe care și-l alege să îl reprezinte în fața legii. Este prețul definitoriu și elocvent pentru competența unui avocat? De cele mai multe ori, da. Întrucât, o persoană care este capabilă și este conștientă de acest lucru, în mod cert va vrea să valorifice calificările și competențele și din punct de vedere material.  Costurile țin totodată de mai multe aspecte, precum notorietatea, experiența profesională, mediul în care lucrează, precum și specializarea asupra căruia este îndreptat. Însă, s-ar putea să ai surprize și să găsești un avocat bun, care să ceară un preț mai mic pentru serviciile sale, dat fiind faptul că poate fi la început de drum, ori lucrează pe cont propriu.

 

 

  • Avocat particular vs. Firma de avocatură

 

De regulă, firmele de avocatură implică nu doar costuri ridicate, ci și o anumită prestanță. Iar cum, de regulă, este destul de dificil să faci parte dintr-o echipă competență și de renume, majoritatea avocaților care activează prin intermediul firmelor sunt destul de bine cotați ca fiind eficienți. Totodată, costurile implicate de un cabinet particular de avocatură sunt destul de mari, iar pentru a le acoperi, trebuie ca persoana respectivă să dea dovadă de eficiență astfel încât să poată să gestioneze bugetul în favoarea sa.

 

 

  • Este sexul avocatului un criteriu important? Femeile avocat vs. Bărbații avocați

 

 

Există situații în care sunt preferați bărbații pentru fermitate, hotărâre și tărie de caracter și contexte în care pledoaria unei femei avocat care se poate baza mai mult pe latura afectivă să primeze. În unele cazuri, tocmai aceste calități ale reprezentantului pot constitui un dezavantaj. Comunicare este cheia în acest caz, precum și natura procedurii solicitate.

 

Acestea sunt cele mai esențiale criterii care pot avea o însemnătate deosebită atunci când este necesar să îți alegi un reprezentant legal care să pledeze în favoare ta. Tu ai fost pus până acum în această postură? Pe care dintre caracteristicile de mai sus le-ai luat în calcul său le vei lua?

Leave a Comment