“Adăpostul de noapte”, cămin pentru oamenii străzii

Sergiu Constantinescu

Zeci de persoane nevoiaşe din judeţul Sălaj, şi nu numai, au reuşit să-şi găsescă un acoperiş deasupra capului la „Adăpostul de Noapte” aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Zalău.
În cadrul Adăpostului se află şase camere şi un izolator, care pot găzdui în medie şapte persoane în fiecare cameră. Din declaraţiile Oanei Bucur, şeful centrului, aceştia beneficiază de condiţii mai mult decât decente. “Fiecare cameră este încălzită în mod corespunzător şi beneficiază de apă caldă. Se oferă câte două mese zilnic, dimineaţa şi seara, şi au parte de consiliere psihologică şi asistenţă medicală ori de câte ori este nevoie”, ne declară şeful centrului. Aceste măsuri au ca scop prevenirea şi reducerea efectelor negative pe care temperaturile scăzute le pot avea asupra populaţiei Oana Bucur ne-a mai asigurat că se fac eforturi mari, atât din partea conducerii, cât şi a angajaţilor, pentru a le asigura acestora cele mai bune condiţii. În cadrul „Adăpostului de Noapte” nu sunt acceptate persoanele aflate în stare de ebrietate sau a altor substanţe care cauzează un comportament neadecvat”.
Pentru a putea beneficia de ajutor, persoanele trebuie să facă dovada că au o carte de identitate valabilă sau una provizorie, chiar şi fără domiciliu, să se prezinte la sediul centrului de pe strada Aleea Toamnei nr.7, Zalău, înainte de ora 19 şi să părăsească locul a doua zi la ora 7. Numărul de telefon al centrului este 0260-662333.

Leave a Comment