4 sfaturi care vor schimba modul în care preparați cafeaua acasă

Ne place (cu adevărat) cafeaua, așa că testăm constant noi modalități de a găsi cea mai bună ceașcă de cafea preparată acasă.

Există câteva tehnici care pot îmbunătăți imediat calitatea cafelei dvs., indiferent cât de elegant (sau de bază) este aparatul dvs. de cafea. Iată 4 sfaturi pentru a face cafeaua dvs. să aibă un gust mult mai bun.

1. Cumpărați cafea proaspătă, din boabe întregi
O ceașcă de cafea este la fel de bună ca boabele cu care începeți. Dacă cumpărați pungi de cafea premăcinate, o faceți greșit. În schimb, începeți cu boabe proaspete, integrale.

Există un motiv pentru care majoritatea companiilor de cafea nu furnizează data când a fost prăjită cafeaua; pungile pe care le găsiți pe raft în magazinul alimentar sunt probabil acolo de luni de zile. Cafeaua atinge aroma maximă la doar câteva zile după ce a fost prăjită și ar trebui consumată în decurs de o lună de la data prăjirii sale.

Pentru a găsi cafea proaspătă, verificați cafenelele sau comandati online cafea.

2. Depozitați boabele în mod corespunzător
Pentru a menține cafeaua pe care o cumpărați proaspătă mai mult timp, asigurați-vă că o păstrați corect. Deși este recomandat un recipient sigilat cu vid cu o supapă cu sens unic, un borcan standard va fi suficient pentru majoritatea oamenilor.

Dacă aveți borcane de mai multe dimensiuni, nu este o idee rea să mutați cafeaua în borcanul cu dimensiunea cea mai adecvată, în timp ce treceți prin ea. Un borcan cu gură largă, de 1 litru, este perfect pentru depozitarea a 340 grame de cafea. Pe măsură ce treceți prin ea, puteți micșora borcanul la dimensiunea de 500 mililitri sau chiar să folosiți borcane mici de 100 mililitri pentru a stoca porții precântărite.

3. Cum și când măcinați contează
Măcinați-vă cafeaua imediat înainte de preparare pentru a obține aroma maximă. Experții spun că cafeaua începe să-și piardă aroma în 30 de minute de la măcinarea sa. Acesta fiind cazul, cel mai bine este să măcinați pe loc, chiar înainte de a prepara cafeaua.

Mărimea și consistența măcinării contează destul de mult. Măcinați prea grosier și veți avea o cană slabă de cafea. Măcinați prea fin și veți extrage excesiv cafeaua și va avea un gust amar. Majoritatea aparatelor de cafea cu picurare necesită o măcinare medie până la medie-fină.

Cu excepția cazului în care doriți să cheltuiți mai mult pe o râșniță automată de calitate, o râșniță manuală este cel mai accesibil mod de a obține o măcinare consistentă.

4. Modul corect de a vă măsura cafeaua
Măsurați cafeaua în greutate în loc de volum. A face cafea mai bună înseamnă eliminarea variabilelor și o modalitate de a face acest lucru este aceea de a folosi aceeași cantitate de cafea pe unitate de apă, de fiecare dată când preparați. Folosirea unui cântar digital pentru măsurare durează doar o secundă și vă permite să comparați mai bine cantitatea de cafea și apă folosită de fiecare dată.

În mod ideal, un raport de 1:20 (adică o parte de cafea la 20 părți de apă sau aproximativ 7,5 g de cafea la 150 ml de apă) face o ceașcă de cafea destul de puternică. Acestea fiind spuse, unii oameni aleg 1:14 sau 1:30. Depinde de dvs. să decideți ce are cel mai bun gust, ceea ce este mult mai ușor de făcut (și de reprodus) odată ce ați eliminat toate presupunerile.

Leave a Comment