4 idei de amenajări interioare cu piatră decorativă

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/panel-ardezie-silver-shine-15-x-60-cm

 

Piatra decorativă joacă un rol important în amenajări interioare, deoarece oferă pe o parte un strop de conectare cu natura, în vreme ce pe de altă parte aduce un plus de eleganță și de rafinament oricărei amenajări. Iată câteva idei de amenajări interioare cu piatră decorativă pe care le poți implementa și în locuința ta. 

Decorarea pereților cu cărămidă aparentă 

Decorarea pereților a fost întotdeauna o amenajare foarte elegantă, indiferent dacă în acest sens s-a folosit lambriul sau tapetul. Piatra naturală decorativă face parte din acea gamă de produse care schimbă în totalitate aspectului unei case. În mare parte datorită naturaleții materialelor și frumuseții lor naturale. 

Cărămida aparentă este un material care scoate cel mai bine în evidență dimensiunile unei camere, fiind acel tip de piatră naturală care se potrivește în aproape orice stil de amenajare. Fie că vorbim despre livinguri mari sau despre bucătării, despre holuri sau băi opulente, cărămida aparentă este o soluție perfectă de decorare.

Mai mult decât atât, cărămida aparentă este un material perfect pentru definirea unei locuințe în stil industrial, un stil deosebit de apreciat în ultima perioadă de către utilizatori. 

Decorarea bucătăriei cu limestone

Limestone este o piatră naturală decorativă asemănătoare travertinului, cu deosebirea că golurile travertinului lipsesc în cazul pietrei limestone. Limestone este o piatră naturală decorativă cunoscută pentru culorile sale deschise (în cele mai multe cazuri) care pot pune în valoare orice tip de spațiu.

Piatra decorativă limestone se potrivește cel mai bine în zonele umede, datorită capacității mari de absorbție, astfel că băile și bucătăriile sunt camerele perfecte pentru a fi decorate în acest fel. 

Decorarea cu travertin a camerelor cu umiditate mare

Travertinul este un material deosebit de cunoscut la scară largă, deoarece acest tip de piatră naturală oferă un raport excelent la nivel de calitate versus preț. Travertinul poate fi folosit într-un număr foarte mare de aplicații, indiferent de prelucrare. Travertinul este probabil cea mai versatilă piatră naturală, deoarece îți oferă trei variante de utilizare, perfecte pentru diferite arii de amenajare.

Travertinul chituit- lăcuit– acest tip de travertin este folosit cel mai adesea pentru placări ale suprafețelor, cum ar fi pereți sau pardoseli. Avantajul acestor suprafețe este tocmai valoarea estetică, unică prin prisma aspectului travertinului, un aspect asemănător lemnului. 

Travertin nechituit, nelăcuit– aceasta este cea mai simplă variantă de travertin, foarte plăcută din punct de vedere vizual, de efect, utilizată în special pentru exterior. Placarea suprafețelor de terasă, placarea băilor sau a holurilor, iar uneori chiar includerea acestor elemente de travertin pentru acoperirea șemineelor.

Această imagine a travertinului în stare cât mai apropiată de cea naturală induce o stare de conectare cu natura, lucru care de multe ori îți poate influența starea.

Susa foto:https://www.piatraonline.ro/travertin-latte-mat-30-5-x-30-5-x-1-2-cm

 

Travertin chituit, nelăcuit- asemănător variantei anterioare, travertinul chituit, dar nefinisat sub aspectul lăcuirii se pretează foarte bine stilului rustic, drept pentru care se potrivește foarte bine în bucatarii amenajate cu lemn natural și alte tipuri de piatră naturală decorativă. Blaturile din lemn sau chiar din travertin completează într-un mod discret amenajările cu travertin la nivelul pereților, iar acest lucru poate conduce la o senzație de armonie vizuală.

Scări, trepte și glafuri

Treptele și contratreptele, dar și zonele de podest au nevoie de o amenajare corectă a suprafețelor. Din acest motiv, piatra naturală este excelentă  pentru placări, iar în această zonă intră chiar și piatra naturală cu duritate foarte mare, precum marmura, granitul și ardezia. Pentru glafuri însă și contratrepte, acolo unde solicitările nu sunt excesive, se poate folosi piatra naturală decorativă, care va aduce un plus în ceea ce privește aspectul. 

Piatra naturală decorativă îți oferă o soluție estetică și modernă de înfrumusețare a locuinței, care se păstrează pentru perioade lungi de timp. Știind aceste lucruri, poate fi o idee bună să investești în amenajări de calitate, așa cum sunt cele cu piatră naturală decorativă.