5 sfaturi utile și eficiente pentru a-ți recupera silueta după naștere

1.    Fă-ți un control medical al glandei tiroide

Nașterea, dar mai ales sarcina, sunt două elemente covârșitoare pentru organismul unei femei, mai ales pentru că producția de hormoni este înaltă și corpul nostru efectiv nu înțelege ce se întâmplă. Kilogramele vin și pleacă rapid, ceea ce poate complica considerabil ulterior metodele de slăbire alese.

Dacă preconizezi să începi anumite antrenamente fitness, dar nu ai scăpat încă de senzația de foame constantă, de oboseală, de apatie, atunci primul sfat este te verifici la un medic endocrinolog. Acesta va determina, prin intermediul unei ultrasonografii, care este situația la zi a glandei tiroide. Ulterior poți da o serie de analize, care ar determina dacă e sau nu nevoie să apelezi la anumite medicamente hormonale. Dacă totul este în normă, atunci ai depășit prima fază pentru a te apuca de slăbit.

2.    Gândește planul de slăbire alături de o echipă de profesioniști

Un antrenament eficient care ți-ar întoarce silueta la care visezi este unul conceput cu atenție de specialiști cu expertiză profesională în domeniu. O astfel de echipă se formează din antrenori fitness, dietologi nutriționiști și psihologi. Îți sună ciudată combinația, dar iată care sunt rezultatele:

  • Antrenorul fitness îți concepe programul, incluzând neapărat în el exerciții pentru abdomen plat, ținând cont de istoricul tău de după naștere. De exemplu, dacă ai avut diastază, atunci exercițiile se aleg cu accent pe tonifiere. Dacă nașterea a fost cezariană, se acordă atenție mușchilor abdominali, care și-au putut pierde din fermitate.
  • Dietologul nutriționist îți elaborează planul alimentar, setând volumul de calorii și determinând expres alimentele permise și cele interzise.
  • Psihologul lucrează cu starea ta psihoemoțională, deoarece de ea depinde succesul întregului tău parcurs spre o siluetă de invidiat.

3.    Setează un obiectiv

Creierul nostru este o veritabilă mașinărie și succesul său depinde de programarea sa eficientă. Iată de ce, atunci când alegi programul de slăbit este oportun să îți setezi un obiectiv realist. Cum ar fi „Vreau să slăbesc cu 5 kilograme”. În acel moment, creierul se programează și depune maximum efort, oferind organismului dopamina necesară și stimulii perfecți pentru a deveni cooperant și apt de efortul fizic necesar.

4.    Nu te teme să ieși din zona de confort

Confortul ucide orice fel de succes, iar în slăbit acesta poate deveni o piedică mare. Pentru a-l evita, experimentează! Nu ai mai făcut exercițiul planka? Încearcă-l! Te temi de exercițiul foarfecă sau ți se pare obositor? E momentul să îl testezi. Chiar dacă vei putea să le faci doar 3 minute, corpul tău îți va mulțumi.

5.    Odihnește-te!

Da, știm cât de greu e atunci când copilul e mic și are nevoie de toată atenția ta, zi de zi. Dar croiește-ți timp pentru odihnă. Antrenamentele fitness au rezultat doar atunci când organismul tău rezistă. De aceea, nu sări peste somnurile de zi, încearcă să dormi alături de bebeluș, iar când vei avea timp pentru exerciții le vei putea face mult mai eficient.

Proiectul Fitness Mama este exact ceea de ce ai nevoie! Gândit pentru mămici care vor să se recupereze, proiectul te ajută să slăbești eficient, rapid și, cel mai important, sănătos.

Fitness Mama – sănătate pentru mămici fericite!