Se dau amenzi pentru parcarea în zona pietonală din centrul Zalăului

După desele atenționări adresate conducerii Primăriei Zalău cu privire la parcările la discreție în zona pietonală, a venit vremea să se monteze în centrul orașului câteva indicatoare de acces rutier interzis. Astfel, în data de 7 februarie aceste indicatoare au fost amplasate pe strada Unirii, cât și pe platoul de piatră, în zona fântânii cu îngerași. Acesta a fost startul monitorizării și sancționării șoferilor care s-au obișnuit să parcheze după bunul lor plac în oraș. Amenzile pe care le riscă acum acești șoferi sunt cuprinse între 330 de lei și 495 de lei, plus două puncte penalizare. Desigur, dacă plata va fi făcută în termen de 15 zile, amenda se va înjumătăți.

Potrivit datelor primite de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Zalău, planul de semnalizare din zona pietonală a fost aprobat de Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sălaj. În acest moment se lucrează la un Regulament privind desfășurarea circulației vehiculelor pentru transportul de mărfuri și pentru efectuarea de servicii sau lucrări în municipiul Zalău, cu prevederi concrete legate de accesul mașinilor pe strada Unirii, documentul urmând să fie supus în curând aprobării Consiliului Local. Între timp, autovehiculelor care aprovizionează magazinele și spațiile comerciale din zona pietonală reglementată le este permis accesul în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 24 – 6 și 9 – 10.30. Poliția locală va verifica documentele transportatorilor pentru a se asigura că mașinile parcate în zonă sunt destinate aprovizionării. Riveranii trebuie să știe că pot intra cu mașinile în zona cu acces restricționat pentru descărcarea și/sau încărcarea de bunuri/bagaje, însă nu pot staționa cu mașina în fața blocului sa în zona pietonală. Potrivit informațiilor oferite de Lucian Trif – directorul Poliției Locale Sălaj, începând cu data de 9 februarie, șoferii care au ignorat semnele de restricționare impuse de autorități au primit amenzi și sancțiuni contravenționale, precum și invitații pentru a se prezenta la sediul Poliției Locale având în vedere faptele comise. Echipele de poliție locală care efectuează patrulări în zonă efectuează și informări cu privire la noile restricții de circulație impuse. E bine totuși că autoritățile locale au dat bani frumoși pe stâlpii retractabili care ar trebui să oprească accesul conducătorilor auto neautorizați în zonele restricționate, din păcate aceștia nu sunt puși în funcțiune. Așa e la noi în oraș, pe hârtie toate există, practica în schimb demonstrează contrariul.

5 Thoughts to “Se dau amenzi pentru parcarea în zona pietonală din centrul Zalăului”

  1. […] După desele atenționări adresate conducerii Primăriei Zalău cu privire la parcările la discreție în zona pietonală, a venit vremea să se monteze în centrul orașului câteva indicatoare de acces rutier interzis. Astfel, în data de 7 februarie aceste indicatoare au fost amplasate pe strada Unirii, cât și pe platoul de piatră, în zona fântânii cu îngerași. Acesta a fost startul monitorizării și sancționării șoferilor care s-au obișnuit să parcheze după bunul lor plac în oraș. Amenzile pe care le riscă acum acești șoferi sunt cuprinse între 330 de lei și… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Zona asta pietonala se va dovedi cu vremea o „chestie”tristă .

  3. Anonim

    Prima data primăria trebuia sa ofere locuri de parcare.

Leave a Comment