SCM Zalău, amendată şi depunctată de Federaţia Română de Fotbal după gafa de la Satu Mare

Debut cum nu se putea mai prost în noul sezon competiţional pentru SCM Zalău, noua echipă de fotbal din municipiu. Echipa pregătită de Alexandru Pop a câştigat cu 3 – 2 partida din prima fază a Cupei României, jucată pe terenul echipei Olimpia MCM XXI Satu Mare, dar gazdele au depus o contestaţie la finalul meciului, iar cazul a fost judecat miercuri, la Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

Zălăuanii au fost reclamaţi că au folosit un fotbalist ce nu avea drept de joc, nefiind legitimat la ora disputării partidei, iar cunoscătorii fenomenului se aşteptau ca partida să fie omologată cu scorul de 3 – 0, la masa verde, în favoarea echipei din Satu Mare.

Decizia Comisiei de Disciplină a fost, însă, mult mai aspră, SCM Zalău fiind amendată cu suma de 2.200 de lei şi penalizată cu 6 puncte, urmând să înceapă astfel campionatul Ligii a III-a cu minus 6 puncte, nu cu zero puncte, cum vor începe celelalte echipe din serie.

„În temeiul art. 25.2 lit.b și 4 din ROAF, coroborat cu art. 83 pct. 13 din RD al FRF, clubul SCM Zalău este sancționat cu pierderea jocului prin forfait și scăderea a 6 (șase) puncte și penalitate sportivă de 2200 lei.

Disjunge cauza privind pe jucătorul Sarosi Raul, antrenorul Pop Alexandru și oficialii echipei SCM Zalău și formează dosarul nr.369.1/CD/2019 cu termen de judecată la data de 14.08.2019”, se arată în comunicatul Comisiei de Disciplină.

În aceste condiţii sunt şanse mari ca antrenorul Alexandru Pop să fie suspendat şi, alături de el, chiar şi o parte din ceilalţi oficiali ai clubului.

Primul meci oficial din Liga a III-a este programat în data de 24 august 2019 şi se încheie în 30 mai 2020.

Sursa foto: Erik Geiger/GG Production

One Thought to “SCM Zalău, amendată şi depunctată de Federaţia Română de Fotbal după gafa de la Satu Mare”

  1. Anonim

    ciunt a angajat o echipa de amatori, ce mai! beizadeua senatorului-criminal sa aiba loc de munca si putere de decizie! de demisii au auzit cei de la SCM? oricum echipa se va desfiinta intr-un an sau doi

Leave a Comment