La Băbeni – sistem de iluminat public nou și modern

Locuitorii din comuna Băbeni vor beneficia de iluminat public stradal modern. Și asta grație unui proiect depus în cursul anului trecut de autoritățile locale la Administrația Fondului de Mediu (AFM) și aprobat în acest an. Potrivit edilului comunei Băbeni, Dorel Vancea, proiectul câștigat urmează să fie implementat în cea de a doua jumătate a acestui an și presupune instalarea a peste 200 de corpuri de iluminat, leduri ecologice, în întreaga comună. Finanțarea se va face prin AFM și este în valoare de aproximativ 330.000 de lei. Potrivit edilului Vancea, o altă investiție care urmează să fie demarată este o capelă mortuară în centrul de comună.

Construcția acesteia, estimată la circa 300.000 de lei, se va realiza din fonduri proprii, bani de la bugetul local, dar deocamdată pentru acest proiect se așteaptă avizul arhitectului șef din cadrul Consiliului Județean. În bugetul din acest an, autoritățile locale din Băbeni au prevăzut și construcția unei capele în localitatea Ciocmani, în valoare de circa 200.000 de lei.

One Thought to “La Băbeni – sistem de iluminat public nou și modern”

  1. Adi

    Sper sa fie iluminate corect toate satele care aparțin de comuna babeni.sa nu fie nici o discriminare politică.Va rog sa fie și apa trasa un proiect pe ordinea de zi .la ieșirea din clit spre Lozna exista un izvor de aur! mulțumesc.

Leave a Comment