Numărătoarea voturilor de la Fildu de Jos va fi înregistrată video

Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a convocat miercuri, 17 mai, prima ședință a Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale parțiale ce vor avea loc în 11 iunie. La şedinţa desfăşurată în sistem de videoconferinţă, au participat prefecţii din judeţele implicate în procesul electoral.
Printre cele 49 de localităţi din România în care vor avea loc alegeri se numără şi comuna sălăjeană Fildu de Jos.
Ministrul afacerilor interne le-a transmis tuturor celor prezenți că obiectivul principal al MAI este „organizarea unor alegeri corecte, în legalitate și transparență”. Și la aceste alegeri va fi asigurată înregistrarea video a procedurilor realizate de la încheierea votării și până la părăsirea localului secției de vot de către membrii biroului electoral al secției de votare. Totodată, după terminarea votului, ștampilele cu mențiunea „votat” vor fi introduse în plicuri transparente, prevăzute cu un sistem de sigilare care să nu permită desfacerea decât prin rupere, împiedicând, astfel, utilizarea ștampilelor pe parcursul procedurilor de numărare a voturilor.
Pentru scrutinul din 11 iunie, liberalii sălăjeani au ales să meargă pe mâna lui Daniel Răcăşan, preşedintele organizaţiei locale, în timp ce social-democraţii l-au desemnat pe Nicolae Albert, liderul PSD Fildu.

Leave a Comment