Zeci de liceeni zălăuani, „profesori” pentru colegii lor

Elevi ai Colegiului Naţional „Silvania”, Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, ai Liceelor Tehonologice „Mihai Viteazul” şi „Voievod Gelu” şi ai Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai” vor deveni din acest semestru „profesori” pentru colegii lor. Vor susţine traininguri pe subiecte care le vor fi de folos colegilor atât în viaţă, cât şi în viitoarea carieră, dar care nu fac parte din programa clasică a şcolilor, precum leadershipul, negocierea, managementul conflictelor şi al diversităţii, spiritul civic şi implicarea în comunitate sau inteligenţa emoţională. Elevii-traineri fac parte din clubul „Liderii Mileniului Trei”, organizat pentru al noulea an consecutiv în cadrul programului „Tenaris – LMT: Forţa responsabilităţii speciale corporatiste” şi au fost selectaţi în urma activităţilor din prima parte a anului şcolar. Ei şi-au început activitatea la finele săptămânii trecute, odată cu evenimentul de lansare organizat la Zalău, iar pe parcursul celui de-al doilea semestru vor transmite către alţi liceeni cunoştinţele şi abilităţile deprinse ca parte a programului.
A noua ediţie a programului are ca temă chiar „2014-2015 – anul consacrării elevilor‑traineri TENARIS-LMT”. Transformarea elevilor în traineri pentru colegii lor a fost testată cu succes anul trecut, astfel încât de acum va deveni o regulă a cluburilor Liderii Mileniului Trei. „Am devenit elev-trainer în anul şcolar trecut, cu entuziasm, dar şi cu emoţii la început. Din fericire, ne-am ajutat unii pe alţii şi lucrurile au mers tot mai bine. De-a lungul anului, am învăţat să folosim în training tot mai multe activităţi care ne-au ajutat să ne destindem şi să creăm o atmosferă plăcută. Mi-am depăşit frica de public şi simt că sunt mai pregătit şi pentru orice provocare viitoare. Singurul meu regret este că anul acesta nu mai pot fi din nou trainer”, a declarat Andrei Blaj, elev la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău.
Programul „TENARIS – LMT: Forţa responsabilităţii speciale corporatiste” se desfăşoară anual atât în Zalău, cât şi în Călăraşi şi Câmpina, celelalte comunităţi în care multinaţionala are unităţi de producţie şi desfăşoară proiecte de dezvoltare socială. Astfel, în total, peste 300 de elevi participă pe parcursul anului şcolar la activităţi de educaţie non-formală. În primul semestru, 180 de elevi au participat la activităţi coordonate de profesori special instruiţi, iar în a doua parte a anului şcolar, 30 dintre ei vor trece la „catedră” şi vor ajuta alţi 120 de colegi să progreseze. În cele opt ediţii anterioare, programul Liderii Mileniului Trei a inclus 1.314 elevi din Zalău, Călăraşi şi Câmpina.

Leave a Comment