Primele medalii din acest an pentru sportivii de la Terra Kid Zalău

Iulia Cliţan a avut cea mai bună evoluţie la Campionatul Naţional de Karate Fudokan, devenind dublă campioană naţională în probele de kumite indiviudal şi kata echipe

Chiar dacă instructorul CS Terra Kid Zalău, Călin Marincaş, nu a putut participa la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Karate Fudokan din cauza unei accidentări, clubul zălăuan şi-a îndeplinit obiectivul la competiţia de la Izvorani. CS Terra Kid Zalău a fost reprezentat de şase sportivi la competiţia de la finalul săptămânii trecute: cadeţi – Szeri Roberta şi Matei Vlăduţu; juniori – Pal Brigitta, Dan Poptelecan şi George Trifan, iar la tineret a participat Iulia Cliţan. Aceasta din urmă a şi obţinut cele mai bune rezultate, urcând de patru ori pe podium la finalul concursului. Sportiva pregătită de Călin Marincaş a obţinut medalia de aur în proba de kumite, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi în proba de kata echipe, alături de Pal Brigitta şi Szeri Roberta. Pe lângă cele două medalii de aur, fiica preşedintelui Remus Cliţan a mai câştigat două medalii de bronz, la kata individual şi fuku-go.
La categoria cadeţi, Szeri Roberta şi Matei Vlăduţu au concurat în proba de en-bu mixt, la finalul căreia s-au clasat pe locul patru. Tot la en-bu mix, dar la juniori, Dan Poptelecan şi Pal Brigitta au câştigat medalia de argint, iar în proba de fuku-do, Poptelecan a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.
CS Terra Kid Zalău a mai obţinut două medalii de bronz în cadrul competiţiei de la Izvorani. Echipa alcătuită din Dan Poptelecan, George Trifan şi Matei Vlăduţu s-a situat pe locul trei la kata echipe, rezultat obţinut de cei trei şi în proba de kumite echipe.
În urma rezultatelor înregistrate la Campionatul Naţional, Iulia Cliţan şi Dan Poptelecan au obţinut dreptul de a participa la Campionatul European de Karate Fudokan programat la finalul acestei luni la Napoli (Italia).
Competiţia de la Izvorani a fost a doua din acest an pentru clubul zălăuan, prima desfăşurându-se în urmă cu o săptămână, la Galaţi. 19 sportivi de la CS Terra Kid au participat la Campionatul Naţional de Karate Fudokan rezervat copiilor, iar şase dintre ei au urcat pe podium la final: Lucas Coca, Mario Cordiş, Adrian Pop, Solyom Szilard, George Găvriluţ şi Nemeti Zoltan.

Leave a Comment