Zeci de elevi salajeni, la olimpiadele nationale

Zeci de elevi salajeni, la olimpiadele nationale

Un numar de 24 de elevi salajeni participa, in vacanta intersemestriala, la olimpiade scolare nationale. Potrivit calendarului Ministerului Educatiei, in perioada 30 ianuarie-6 februarie, se vor desfasura etapele nationale la fizica, chimie, limba engleza, limba italiana, limba spaniola si germana. Inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca elevii salajeni vor reprezenta judetul nostru la patru dintre aceste discipline.

Aproximativ 1.200 de elevi din judetul Salaj au participat la etapa judeteana a olimpiadelor scolare din primul semestrul al anului scolar in curs. In urma desfasurarii acestor competitii, 24 de elevi s-au calificat pentru olimpiadele nationale ce au loc in cursul vacantei intersemestriale. Acestia vor reprezenta judetul Salaj la patru discipline, respectiv la olimpiadele de fizica, la limba engleza, chimie si limba germana, a afirmat Abrudan.

Potrivit acestuia, din experienta anilor trecuti, aproximativ 250 de elevi se vor califica pentru a participa la olimpiadele ce vor avea loc pe parcursul anului scolar 2010-2011. Anul trecut, candidatii salajeni au obtinut mai bine de 60 de premii si mentiuni la faza nationala a olimpiadelor scolare.

Leave a Comment