Aproximativ 100 de elevi participa la Tabara de matematica

Aproximativ 100 de elevi participa la Tabara de matematicaA devenit deja o traditie ca in vacanta scolara inter-semestriala sa se organizeze, la Colegiul National Silvania Zalau, cea de-a patra editie a Taberei de matematica pentru elevii claselor V-XII. Inspectorul scolar de spe-cialitate din cadrul Inspec-toratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Ioan Jecan, a declarat ca aproximativ 100 de elevi din unitatile de invatamant salajene participa la cea de-a IV-a editie a taberei, programata in perioada 31 ianuarie – 3 februarie 2011.

La aceasta editie a Taberei de matematica participa 60 de elevi din scoli gimnaziale si 39 de liceeni. Programul taberei cuprinde un numar de patru ore de pregatire pe zi, in doua cursuri de cate doua ore, separate de o pauza de masa, elevii fiind pregatiti de 24 de profesori. In cursul zilei de joi se va finaliza Tabara de matematica printr-un test propus de profesorii care lucreaza la fiecare nivel si care cuprinde problemele de tip olimpiada. In aceeasi zi va avea loc si festivitatea de premiere, a declarat Ioan Jecan.

Potrivit acestuia, elevii evidentiati la testul mentionat vor primi premii constand in diplome, carti, reviste si culegeri de probleme de matematica. Cei care obtin premiul intai vor fi rasplatiti cu un abonament anual la Gazeta Matematica seria B, publicatie editata de Societatea de Stiinte Matematice din Romania.

Organizata in baza unui parteneriat intre ISJ Salaj, Societatea de Stiinte Matematice din Romania – Filiala Salaj, Primaria Municipiului Zalau si Colegiul National Silvania, Tabara de matematica este dedicata elevilor care au obtinut performante la Olimpiada Judeteana si Nationala de Matematica, precum si la alte concursuri in anul scolar 2009-2010 si in semestrul I al acestui an scolar. Acestora li se adauga si alti elevi doritori sa patrunda tainele matematicii si sa se pregateasca mai intens pentru Olimpiada Nationala de Matematica, ale carei faze sunt programate: faza locala in 12 februarie, faza judeteana in 12 martie si faza nationala in 17-22 aprilie 2011.

Leave a Comment