Veste proastă pentru profesorii sălăjeni: îşi vor primi salariile mai târziu

Toţi profesorii din învăţământul preuniversitar îşi vor primi cu întârziere salariile, a anunţat ministrul Educaţiei, Liviu Pop. Într-o postare pe contul său de Facebook, oficialul precizează: „Toți angajații din învățământ vor primi în 12 sau 15 Ianuarie 2018 salariile aferente lunii decembrie 2017. În conformitate cu ordinul MFP 86/28.01.2005 completat cu ordinul MFP nr 398/7.03.2017, data de plată a salariilor pentru Ministerul Educației Naționale și unitățile finanțate de acesta este 14 a lunii curente, pentru luna precedentă”. Asta în condiţiile în care, până anul trecut, dascălii îşi primeau salariile în data de 9.
Deși e o diferență de doar câteva zile, unii profesori sunt nemulțumiți deoarece au rate cu dată fixă de plătit.

Întârzierea plăţii lefurilor cadrelor didactice este cauzată de schimbarea mecanismului de plată: dacă până în prezent salariile erau achitate de primării, de acum încolo vor fi suportate de Ministerul Educaţiei, prin intermediul inspectoratelor şcolare, respectiv a şcolilor.

2 Thoughts to “Veste proastă pentru profesorii sălăjeni: îşi vor primi salariile mai târziu”

 1. Anonim

  stai sa vada cat or primi si atunci o sa aiba cu adevarat motive de suparare !
  PSD a reusti sa se tina de cuvant la mai toate capitolele din Campania electorala: a crescut cursul euro, a crescut ROBOR-ul, a crescut pretul la gaze, current electric, apa si canal, au crescut impozitele la toate,, au crescut pensile, mai ales cele special, au dat imunitate in fata legii la mai marii din politica, etc
  dar au uitat de salariile noastre sa creasca, caci pe noile decizii de plata, apar diferente in minus si nu in plus !!
  sa dea Domnu, la Nosa, Pop, Seres ;a toti politicienii sa le mance cancerul tot ce iubesc ei mai mult ! Sa aiba parte doar de binele pe care l-au facut acestui popor !

 2. I.C.

  Majoritatea profesorilor au ștampilat PSD la alegeri din 1990 încoace. Amu să ia rigla să măsoare cu cît le-o mărește (leafa).

Leave a Comment