Primăria a alocat 250.000 de lei pentru extinderea Sălii Sporturilor „Gheorghe Tadici”

După cinci ani de la renovare, clădirea Sălii Sporturilor din Zalău va suferi anumite modificări. Autorităţile locale au alocat în bugetul propus pentru anul 2018 suma de 250.000 pentru extinderea sălii. Se doreşte construirea unui vestiar pentru arbitri, dar şi extinderea actualei săli de protocol.
„Lucrările vizează latura de nord a Corpului A. Actuala sală de protocol are destinaţia de a găzdui oficiali ai echipei oaspete şi ai echipei gazdă, reprezentanţi ai presei şi alţi oficiali, iar prin extindere se doreşte şi amenajarea pentru a deveni sală pentru analizele tactice ale partidelor de către echipe, dar şi ca sală tehnică pentru arbitri, impusă prin regulamentele sportive. Documentaţia tehnico-economică, fazele SF (Studiu de fezabilitate) + PAC (Elaborarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţie) + PT (Proiectul tehnic) + DDE (Detaliile de execuţie) pentru obiectul de investiţie „Extindere Sala Sporturilor (sală arbitri)” este elaborată de către SC Penta Procad SRL”, informează biroul de presă din cadrul Primăriei Zalău.
Termenul de finalizare a Studiului de fezabilitate este marţi, 16 ianuarie 2018, iar după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, vor fi demarate celelate servicii de proiectare, care vor avea ca termen de finalizare de aproximativ o lună.
După finalizarea serviciilor de proiectare şi obţinerea autorizaţiei de construcţie, se va demara achiziţia pentru lucrările ce se vor executa în baza proiectului tehnic.
În toamna anului 2011, Sala Sporturilor din municipiu a intrat într-un proces de reabilitare şi modernizare, recepţia lucrărilor fiind făcută un an mai târziu. Termenul iniţial pentru recepţie era 24 martie 2012, dar acesta a fost prelungit din cauză că proiectul a fost modificat în repetate rânduri.
În proiectul de realibitare a Sălii Sporturilor nu a fost inclusă şi instalaţia de lumină, a cărei vechime era de peste 40 de ani. Aceasta a fost înlocuită, în vara anului trecut, cu una modernă, care corespunde standardelor europene, astfel că, din punct de vedere al iluminatului, Sala Sporturilor poate desfăşura meciuri de handbal şi volei în orice competiţie europeană. Anul trecut a fost achiziţionat şi un generator care să asigure iluminatul în timpul unui eveniment, în cazul în care va fi întreruptă energia electrică.

One Thought to “Primăria a alocat 250.000 de lei pentru extinderea Sălii Sporturilor „Gheorghe Tadici””

  1. Anonim

    Hai sa fie cu noroc ! Caci Divino duce lipsa de client in timpul zilei, si doar asa poate spera sa-si atraga ceva betivi si pe lumina !
    p.s. trebuie sa vina iun procurer de la Cluj sa verifice cum a aparul acel local in acel amlasament? cum a reusit sa scoata autorizatii de construire, de functionare acle club=crasma=bomba, plina de betivi si drogati??

Leave a Comment