Motivele absentării de la Simularea Evaluării Naţionale din Sălaj

Proba scrisă la matematică pentru pentru absolvenţii clasei a VIII-a, a doua probă a Simulării Evaluării Naţionale, s-a desfășurat în data de 6 februarie și s-a încheiat fără incidente, la fel ca în cazul primei probe. Potrivit datelor oferite de Biroul de Presă al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj (ISJ Sălaj), la această probă au fost prezenți 1880 elevi dintr-un efectiv de 2110 câți au fost înscriși, înregistrându-se un număr de 230 absenți. Facem precizarea că la proba scrisă la limba și literatura română, susținută în data de 5 februarie, 231 de elevi au absentat. Vorbim de un procent de 11% a elevilor din județ care nu s-au încumetat să se prezinte la această simulare națională, cu toate că știau că notele obținute în urma testării nu vor fi trecute în catalog, rolul acestei examinări fiind acela de la vedea care este nivelul de pregătire al elevilor clasei a VIII-a. Profesorul Vasile Bulgărean – inspectorul școlar general al ISJ Sălaj ne-a comunicat în legătură cu acest aspect că „numărul elevilor care au absentat de la această sesiune importantă de evaluare poate fi justificat prin faptul că ne aflăm în acest moment în plin sezon de viroze și infecții respiratorii, precum și prin aceea că nu reușim să-i motivăm pe elevii de etnie rromă să participe la acest examen, pornind de la faptul că puțini au intenția de a-și continua studiile și, din păcate, nici părinții nu-i încurajează în acest sens”. Totodată, examinarea a scos la iveală și anumite probleme la nivelul  procedurii de scanare și transmitere a lucrărilor elevilor, în acest sens profesorul Vasile Bulgărean precizând că a avut o discuție telefonică cu Sorin Ion – secretarul de stat de la Ministerul Educației, în care a trecut în revistă problemele cu care ne-am confruntat la nivel de județ pe parcursul examinării și a procedurii stabilite de scanare a lucrărilor elevilor. Printre acestea se numără faptul că platforma informatică, respectiv softul agreat de minister, funcționează greoi, precum și faptul că profesorii asistenți au fost timorați în folosirea aparaturii, cu toate că inspectorul școlar general spune că s-a realizat o instruire a cadrelor profesorale participante la această sesiune de examinare. Este important de menționat că până în acest moment se pare că toate lucrările scanate de profesorii din județ au fost aprobate.

3 Thoughts to “Motivele absentării de la Simularea Evaluării Naţionale din Sălaj”

  1. […] Proba scrisă la matematică pentru pentru absolvenţii clasei a VIII-a, a doua probă a Simulării Evaluării Naţionale, s-a desfășurat în data de 6 februarie și s-a încheiat fără incidente, la fel ca în cazul primei probe. Potrivit datelor oferite de Biroul de Presă al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj (ISJ Sălaj), la această probă au fost prezenți 1880 elevi dintr-un efectiv de 2110 câți au fost înscriși, înregistrându-se un număr de 230 absenți. Facem precizarea că la proba scrisă la limba și literatura română, susținută în data de 5 februarie, 231… Citeste mai mult […]

  2. Geanina

    Vb prostii! Elevii s-au saturat de atâtea “experimente” ! Pe de o parte ! Pe de alta parte au avut evaluare in sălile de păcănele!!!

Leave a Comment