Liceul Tehnologic ”Octavian Goga” Jibou, la ceas aniversar

A fost odată ca niciodată… Așa începe orice poveste și așa începe și povestea școlii noastre. Prima filă a istoriei a început să fie scrisă în 1919, an în care a fost întemeiată instituția noastră și ne mândrim cu faptul că suntem prima școală înființată în orașul Jibou. Anii au trecut, iar la povestea școlii noastre s-au adăugat pagini după pagini: în anul 1973 a primit o clădire nouă, în anul 2004 devine Grup Școlar, iar în anul 2012 accede la un nou statut – Liceul Tehnologic „Octavian Goga”.
Un moment marcant al istoriei școlii noastre l-a reprezentat data de 30 septembrie 2001, dată la care poetul Octavian Goga, un nume reprezentativ pentru literatura ardeleană și națională, a fost ales patron spiritual al instituției noastre.
Data de 1 aprilie are o însemnătate aparte atât în literatura națională, cât și pentru școala noastră, deoarece la această dată omagiem nașterea poetului „pătimirii noastre”, Octavian Goga.
Pentru a marca această sărbătoare, profesorii, elevii și părinții și-au dat mâna și au organizat una dintre cele mai frumoase festivități. Elevii noștri talentați, poate unii viitori artiști plastici, au reușit să ne uimească prin transpunerea în acuarelă a unor poezii reprezentative ale bardului ardelean sau au creionat portretul scriitorului. O puternică emoție au transmis și prezentările elevilor, având ca temă viața și opera poetului ardelean, prezentări care au fost riguros documentate și însoțite de imagini grăitoare. De asemenea, de la cei mai mici la cei mai mari, elevii au fost încurajați să transmită gândurile, sentimentele și trăirile lor legate de școala unde studiază.
Într-un final, într-o atmosferă entuziastă, plină de veselie și arome îmbietoare, elevii școlii noastre, ajutați de părinți și bunici și îndrumați de dascăli, au organizat Târgul Bunătăților Ardelenești – un târg cu produse de patiserie specifice zonei Sălajului. Acest târg a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Asociația „Suntem părinți, nouă ne pasă”.
Și așa, s-a mai adăugat o pagină la povestea școlii, care a devenit și povestea noastră. Și această poveste continuă.
Dacă doriți să ne cunoașteți și să faceți parte din marea noastră familie, vă invităm cu drag să ne treceți pragul vineri, 8 aprilie 2022 începând cu ora 9.30, în cadrul programului ”Ziua Porților Deschise”. Și poate, următoarea pagină a poveștii, o veți scrie voi.

prof. înv. primar Iulia Stejerean

Leave a Comment