Percheziţii în Sălaj. Trei persoane, bănuite că au maltratat animale

Trei persoane bănuite că au maltratat animale sunt cercetate de oamenii legii. În acest sens, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au executat în cursul zilei de miercuri, 6 aprilie, şapte percheziţii domiciliare.

Acestea au fost realizate în şapte locații pe care cele trei persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunii de “efectuarea intervențiilor chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri  necurative” le foloseau.

Este vorba despre tăiere şi despicatul cozii – cadomia, ajustarea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului și dinților. La activități au participat polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău, ai Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sălaj. Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj.

“Cercetările sunt continuate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au precizat reprezentanţii IPJ Sălaj.

Sursa foto:  IPJ Sălaj

 

Leave a Comment