Sute de amenzi date de poliţiştii sălăjeni într-o săptămână

 

Poliţiştii rutieri au desfăşurat, pe parcursul săptămânii trecute, o serie de acţiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, în care sunt implicaţi conducătorii de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, a produselor sau a substantelor psihoactive.
În cadrul activităţilor desfăşurate, în intervalul 1 – 7 iunie, au fost controlaţi 2.240 de conducători auto, fiind constatate 13 infracţiuni, din care şase pe linie de alcool. De asemenea, în perioada menţionată au fost aplicate 949 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 168.000 de lei, din care 463 pentru viteză, şase pe linie de alcool şi 480 de altă natură (centură, pietoni etc.). Totodată, pentru alcool au fost suspendate şi şase permise de conducere. „Pe această cale, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj aduce la cunoştinţa şoferilor faptul căci, conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice este o cauză a producerii accidentelor de circulaţie cu urmări grave”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Maria Cristea. Potrivit legii, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 grame/litru alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă”.
De asemenea, poliţiştii sălăjeni recomandă tuturor cetăţenilor să nu încurajeze sub nicio formă consumul de băuturi alcoolice, să ocolească grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv, dar şi să evitate frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool.

Leave a Comment