Simulare de incendiu în Zalău

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum a desfăşurat, miercuri, 10 octombrie, un exerciţiu cu forţe în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție ca urmare a producerii unei explozii urmate de un incendiu la un operator care produce anvelope, din municipiul Zalău.

În cadrul amplei acţiuni au participat mai multe forţe din cadrul ISU Sălaj (grupa operativă a inspectoratului, Detaşamentul de pompieri Zalău, Secţiile de pompieri Șimleu Silvaniei și Jibou, echipaje SMURD de la nivelul judeţului, voluntari ISU). A fost solicitat în sprijin regional și un elicopter SMURD din cadrul Inspectoratului General de Aviație, alte forțe (echipaje ale jandarmilor, poliţiei, ambulanţei, personal de la UPU SMURD Zalău, Agenția de Mediu Sălaj, personalul operatorului economic).

Scopurile principale ale exerciţiului au umărit atât verificarea modului de punere în aplicare a „Planului roşu de intervenţie” la nivelul județului Sălaj, cât și verificarea modului de cooperare și intervenție al structurilor implicate.

Alte articole

Leave a Comment