În cazul autorului accidentului mortal de la Sîg, rezultatele probelor de sânge sunt şocante

Andreas O., sălăjeanul în vârstă de 18 ani care a provocat, în a doua zi de Crăciun, un accident mortal în Sîg, era beat criţă în momentul în care a intrat cu autoturismul în grupul de tineri.
O confirmă rezultatele probelor biologice ce i-au fost recoltate în ziua accidentului. Astfel, dacă testarea cu etilotestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,80 g/l alcool pur în aerul expirat, analizele medicale au stabilit o alcoolemie de 1,60 g/l alcool pur în sânge, la prima probă recoltată, şi de 1,40 g/l alcool pur în sânge, la a doua.

Reamintim că după ce a consumat băuturi alcoolice la discoteca din Sîg, adolescentul s-a urcat la volanul autoturismului, deşi nu deţinea permis de conducere, şi a spulberat câţiva tineri care de deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, un tânăr de 23 de ani şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi, de 17, respectiv 18 ani, au fost răniţi. Pietonii au fost loviţi din spate, în urma impactului maşina răsturnându-se în afara părţii carosabile.

Iniţial, Andreas O. a fost plasat în arest la domiciliu, prin decizia magistraţilor şimleuani, pentru ca la recursul formulat de procurori, Tribunalul Sălaj să dispună, în 3 ianuarie, arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile. El s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Leave a Comment