În cazul autorului accidentului mortal de la Sîg, rezultatele probelor de sânge sunt şocante

Andreas O., sălăjeanul în vârstă de 18 ani care a provocat, în a doua zi de Crăciun, un accident mortal în Sîg, era beat criţă în momentul în care a intrat cu autoturismul în grupul de tineri.
O confirmă rezultatele probelor biologice ce i-au fost recoltate în ziua accidentului. Astfel, dacă testarea cu etilotestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,80 g/l alcool pur în aerul expirat, analizele medicale au stabilit o alcoolemie de 1,60 g/l alcool pur în sânge, la prima probă recoltată, şi de 1,40 g/l alcool pur în sânge, la a doua.

Reamintim că după ce a consumat băuturi alcoolice la discoteca din Sîg, adolescentul s-a urcat la volanul autoturismului, deşi nu deţinea permis de conducere, şi a spulberat câţiva tineri care de deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, un tânăr de 23 de ani şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi, de 17, respectiv 18 ani, au fost răniţi. Pietonii au fost loviţi din spate, în urma impactului maşina răsturnându-se în afara părţii carosabile.

Iniţial, Andreas O. a fost plasat în arest la domiciliu, prin decizia magistraţilor şimleuani, pentru ca la recursul formulat de procurori, Tribunalul Sălaj să dispună, în 3 ianuarie, arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile. El s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Alte articole

Leave a Comment