Şcoala din Cizer, premiată de către preşedintele României

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 10 ianuarie, decretele de decorare a unor instituții de învățământ. Printre acestea se regăseşte şi Şcoala Gimnazială „Horea” din comuna Cizer, care a primit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”, cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înfiinţare, în semn de apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, pentru promovarea calităţii învăţământului românesc.

„Se discută încă prea puțin despre învățământ în spațiul public. Totuși, educația și cercetarea sunt două domenii cheie care au contribuit semnificativ la desăvârșirea Marii Uniri din 1918 și continuă să aibă un rol important în modernizarea României. Mărturie în acest sens stă numărul mare de școli și licee care își sărbătoresc centenarul. Să nu uităm că înainte de Unire, de-a lungul câtorva decenii, au fost înființate, cu mari eforturi, școli în aproape toate localitățile din Vechiul Regat al României. Multe dintre unitățile de învățământ prezente aici au fost fondate ca parte a acestui efort de a crește nivelul de cultură, de a reduce rata ridicată a analfabetismului, dar și de a forma cetățeni capabili să ia parte la viața economică și civică a statului”, a spus preşedintele în cadrul ceremoniei ce a avut loc la Palatul Cotroceni.

Înfiinţată în 1867, Şcoala „Horea” numără, în prezent, peste 200 de elevi din toate cele trei sate ale comunei: Cizer, Pria şi Plesca.

One Thought to “Şcoala din Cizer, premiată de către preşedintele României”

  1. Bujor Campeanu

    Nu stiu daca a fost infintata in 1867 ca scoala romaneasca sau ca scoala confesionala pe linga biserica ortodoxa din Cizer.

Leave a Comment