Pompierii previn ghinionul în fiecare zi de marţi 13

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, organizează la nivel naţional „Ziua informării Preventive”.
Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative care se vor derula cu această ocazie, vor urmări conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Pentru a marca această zi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj organizează marţi, 13 noiembrie, o serie de activităţi în Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jibou. Printre acestea, amplasarea unor puncte de informare preventivă în locații cu public numeros, desfăşurarea de lecţii deschise de informare preventivă, exerciții practice de alarmare-evacuare și primă intervenție la mai multe instituţii de învăţământ, precum şi implicarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență în diseminarea unor materiale de informare preventivă.

„Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător”, au precizat oficialii ISU Sălaj.
Potrivit sursei citate, aceste activităţi vizează atât dezvoltarea în rândul populației a unei culturi preventive, prin formarea abilităţilor privind modul de comportare şi de acţiune în perioada premergătoare, pe timpul manifestării şi pentru limitarea/înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă, cât și implicarea autorităților administrațiilor publice locale în derularea activităților de informare preventivă.

Alte articole

Leave a Comment