Poliția sălăjeană, “scanată” pe linia dosarelor de contrabandă

Inspectoratul Județean de Poliție Sălaj a realizat, în anul 2016, potrivit InfoCons.ro, următoarele în domeniul contrabandei: 121 de acțiuni de prevenire pentru combatarea contrabandei realizate, mai puțin cu 34 acțiuni față de media acțiunilor realizate de către toate inspectoratele județene de poliție la nivel național; 22 cazuri de infracțiuni de contrabandă identificate – mai puțin cu 54 cazuri față de media cazurilor identificate de către toate toate inspectoratele județene de poliție la nivel național; 20 de dosare penale de contrabandă înregistrate, mai puțin cu 44 de dosare înregistrate față de media dosarelor înregistrate de către toate toate inspectoratele județene de poliție. Din totalul dosarelor ce se aflau înregistrate la nivelul anului 2016, 4 dosare au fost finalizate.

Cele mai puține acțiuni de prevenire pentru combaterea contrabandei au fost realizate de către Inspectoratul Județean de Poliție Bacău – o acțiune, iar cele mai multe acțiuni au fost realizate de către Inspectoratul Județean de Poliție Cluj – 2.167 actiuni.

Cele mai puține dosare penale de contrabandă au fost înregistrate la Inspectoratul Județean de Poliție Brașov – trei dosare, iar cele mai multe dosare penale de contrabandă au fost înregistrate la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – 320 dosare.

InfoCons a realizat, în Parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, Poliția de Frontieră Română și Ministerul Finanțelor Publice, Campania Națională “Stop contrabandei! Ia atitudine!”. Campania are drept scop informarea, educarea și întărirea capacității instituționale pe tema contrabandei la nivel național, în vederea creării unei stări de spirit necesare pe diversele paliere ale societății de la nivelul cel mai de jos și până la vârf.

În cadrul campaniei a fost realizat un studiu la nivel național cu privire la acțiunile de prevenire pentru combaterea contrabandei realizate, cazurile de infracțiune de contrabandă identificate, tipurile de obiecte ce au făcut obiectul contrabandei, dosarele penale înregistrate.

Instituțiile implicate în cadrul acestui studiu sunt: Poliția de Frontieră, Inspectorate Județene de Poliție, Servicii județene de poliție transporturi, Inspectorate de Jandarmerie, Tribunale, Judecătorii, Parchete, Primării, Direcții Vamale.

Studiul este realizat în cadrul Campaniei Naționale “Stop contrabandei! Ia atitudine!”, cu sprijinul BAT.

InfoCons (www.infocons.ro), Asociație pentru Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers Internațional, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Leave a Comment