La Școala Gimnazială „Corneliu Coposu” Zalău: gradaţii de merit acordate în condiții suspecte

Mai mulţi angajaţi ai Şcolii Gimnaziale „Corneliu Coposu” sunt suspectaţi de fals în înscrisuri oficiale şi fals în declaraţii, într-un dosar instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.

În acest sens, în cursul zilei de vineri, 2 noiembrie, mai mulţi poliţişti şi procurori au efectuat percheziţii la sediul instituţiei de învăţământ şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Potrivit oficialilor Parchetului, în cauză există suspiciuni că unele persoane au beneficiat ilegal de gradaţii de merit, în felul acesta alegându-se cu un plus de 25 la sută la salariu. „Scopul percheziţiilor a fost acela de strângere de probe cu privire la posibila activitate infracţională comisă de persoane angajate în cadrul unităţii şcolare, momentan existând indicii cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care cele de fals în înscrisuri oficiale şi fals în declaraţii, comise pentru a beneficia, în mod injust, de gradaţii de merit, constând într-un spor de 25 la sută din salariu pe o perioadă de cinci ani”, ne-a transmis Vladimir Muntean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.

Acesta a mai precizat că faptele cercetate în prezent vizează perioada 2014-2018, adăugând că există posibilitatea extinderii urmăririi penale şi cu privire la alte perioade.

Oficialul a refuzat să facă public numărul suspecţilor, pe motiv că „unele informaţii privind procedura în timpul anchetei penale pot periclita rezultatul anchetei”; în schimb, a subliniat că „numărul de persoane suspecte va creşte în cel mai scurt timp”.

Contactaţi, oficialii Inspectoratului Şcolar au fost rezervaţi în a comenta pe marginea subiectului. „Cu privire la acţiunea desfăşurată la Şcoala Gimnazială Corneliu Coposu şi la ISJ Sălaj, vă aducem la cunoştinţă faptul că fiind o acţiune în curs de desăfăşurare, nu vă putem oferi informaţii în acest moment”, a precizat inspectorul şcolar general Maria Pop.

Nici directorul Şcolii „Corneliu Coposu”, Gheorghe Bancea, nu a vrut să facă vreo declaraţie.

Alte articole

4 Thoughts to “La Școala Gimnazială „Corneliu Coposu” Zalău: gradaţii de merit acordate în condiții suspecte”

 1. Anonim

  Și magazinu sălajului și graiu sălajului scriu cu sîrg despre nimic, fără nici un fel de informație dincolo de anunțul de mica publicitate că poliția face o anchetă.

 2. Ar trebui purecate toate dosarele de felul asta

  Sunt o gramada care isi „trag” gradatii de merit in continuu, desi daca iei dosarul la purecat gasesti documente vechi de cand lumea. A se vedea cazul uni fost inspector, azi simplu profesor de liceu.

 3. Rozi

  Ce ati fi vrut sa declare si inspectoratul si scoala?
  Daca au facut smecherii nu au simtul respunderii…
  Pe urma scapa cine poate……. si se musamalizeaza totul, corb la corb nu scoate ochii.

 4. Anonim

  Bancea director? USL traieste!

Leave a Comment