Infunda puscaria pentru conducere fara permis

Infunda puscaria pentru conducere fara permis

Un barbat in varsta de 44 de ani, din comuna Plopis, isi va petrece urmatorii doi ani dupa gratii, dupa ce a fost prins, in cursul anului trecut, conducand autoturismul fara a detine permis de conducere. In cursul zilei de marti, barbatul a fost prins si depus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Salaj, urmand a fi transferat la penitenciar pentru executarea pedeapsei.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Maria Cristea, a declarat ca soferul fara acte a fost prins in urma unei actiuni specifice desfasurate de politistii din Plopis.

In urma activitatilor de mentinere a ordinii si linistii publice desfasurate, politistii Postului de Politie Plopis au depistat pe raza comunei un barbat in varsta de 44 de ani, pe numele caruia exista un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea emis de Judecatoria Huedin. Barbatul era condamnat la doi ani dupa gratii, inca din luna decembrie 2010, pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere. Acesta a fost depus in cursul zilei de marti in arestul IPJ Salaj, pentru savarsirea infractiunii prevazuta de OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, barbatul urmeaza a fi transferat la Penitenciarul Oradea in vederea executarii pedepsei.

Hoti cu experienta, prinsi de politisti

Patru salajeni cu varste cuprinse intre 24 si 41 de ani sunt cercetati, in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, dupa ce au fost identificati ca fiind autorii mai multor furturi comise in comuna Cuzaplac. Daca vor fi gasiti vinovati, suspectii risca sa ajunga dupa gratii.

In urma activitatilor desfasurate, in cursul zilei de marti, pentru prevenirea furturilor din locuinte si anexele acestora, politistii Postului de Politie Cuzaplac au identificat autorii a trei furturi, respectiv L.Z., de 24 de ani, si C.C., de 25 de ani, ambii din localitatea Mierta, C.L. de 41 de ani, din localitatea Fildu de Jos, si L.C., de 40 de ani, din localitatea Zimbor. Acestia, in perioada iulie – septembrie 2010 si ianuarie 2011, au patruns in trei anexe gospodaresti situate pe raza localitatii Mierta, comuna Cuzaplac, de unde au sustras mai multe bunuri, cauzand un prejudiciu de 2.000 de lei, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea.

Potrivit sursei mentionate, prejudiciul cauzat nu a fost, momentan, recuperat. Politistii continua cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a intregii activitati infractionale a celor patru autori.

Incendiu izbucnit la o gospodarie din Alunis

Pompierii militari au fost solicitati sa intervina, in seara zilei de marti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din localitatea Alunis. Incendiul a fost lichidat in scurt timp, nefiind inregistrate pagube materiale insemnate.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat ca incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la burlanul supraincalzit al sobei. Garda de interventie nr.2 Cehu Silvaniei a intervenit in cursul zilei de marti, la ora 21.20, pentru a stinge incendiul izbucnit la o gospodarie din localitatea Alunis, comuna Benesat. Cauza probabila de incendiu a fost efectul termic al unui burlan amplasat necorespunzator fata de materiale combustibile, a declarat Jacodi. Au ars astfel opt metri patrati din planseul de lemn al unei camere.

Tot in cursul zilei de ieri, pompierii au fost solicitati sa intervina, de aceasta data, cu o motopompa pentru a evacua apa dintr-un camin de colectare al unui operator economic din municipiul Zalau. Potrivit sursei mentionate mai sus, aceasta operatiune era necesara intrucat urmau sa se efectueze lucrari la magistrala de transport a apei.

Leave a Comment