Astăzi, jandarmii îşi sărbătoresc patronii spirituali

La fel ca în fiecare an, în data de 8 noiembrie jandarmii sălăjeni organizează activităţi pentru a sărbători patronii spirituali ai jandarmilor români, respectiv Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril. î
Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj, la sediul unităţii va fi organizat, astăzi, un ceremonial religios la care vor participa alături de conducerea inspectoratului şi echipajele de jandarmi. De asemenea, pentru a marca această sărbătoare religioasă va fi organizată, pe holurile unităţii, o expoziţie cu aceeaşi tematică.
Jandarmeria Română îi sărbătoreşte an de an, în ziua de 8 noiembrie, alături de Biserica Ortodoxă Română, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, aceştia fiind şi patronii spirituali ai Armei. Cei doi Sfinţi Arhangheli sunt cei mai cunoscuţi îngeri ai Bisericii Ortodoxe, conducători ai oştilor cereşti, simboluri ale luptei pentru dreptate, împotriva răului şi a necinstei.
Sărbătoarea religioasă are conotaţii deosebite pentru toţi jandarmii români, care, asemenea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, cei care luptă în oastea cerească pentru respectarea poruncilor lui Dumnezeu, asigură respectarea legilor oamenilor pe pământ.

Alte articole

Leave a Comment