Inspecţiile generale şcolare, în toi

Trei unităţi de învăţământ sălăjene vor ajunge, în săptămâna ce urmează, sub lupa inspectorilor şcolari. Acestea vor face obiectul unor inspecţii generale, urmând ca la finalul activităţilor de control să fie întocmite rapoarte de inspecţie. Scopul inspecţiei şcolare generale îl constituie monitorizarea şi evaluarea activităţii unităţii de învăţământ preuniversitar.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Marcel Lucaciu, a declarat că inspecţiile generale sunt programate a avea loc la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” din Bocşa, la Şcoala Gimnazială Bobota şi la Liceul de Artă „Ioan Sima” din Zalău. „Aceste unităţi şcolare au făcut obiectivul unei activităţi de preinspecţie realizate în data de 2 noiembrie, urmând ca inspecţia generală să aibă loc în intervalul 5-11 noiembrie. Doar că, ţinând cont de faptul că în această săptămână este vacanţă pentru învăţământul primar şi preşcolar, inspecţia şcolară generală la aceste şcoli a fost programată pentru intervalul 12-16 noiembrie”, a declarat Marcel Lucaciu. Potrivit sursei citate, coordonatorii activităţii de inspecţie sunt Ioan Opriş, Flavia Ardelean şi Dorina Ciutre.
Prin inspecţia generală se urmăreşte îmbunătăţirea rezultatelor şcolare prin evaluarea conformităţii funcţionării şi dezvoltării unităţii de învăţământ preuniversitar cu legislaţia învăţământului în vigoare, cu politicile, strategiile şi proiectele naţionale în domeniul educaţiei şi cu nevoile individuale, comunitare, regionale şi naţionale în domeniul educaţiei. De asemenea, prin aceste inspecţii sunt vizate consilierea şi sprijinirea unităţii de învăţământ preuniversitar şi a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic pentru îmbunătăţirea propriei activităţi
Marcel Lucaciu susţine că în calendarul inspecţiilor pentru acest semestru şcolar sunt programate, în data de 26 noiembrie, inspecţii de revenire la Şcoala Gimnazială Letca, Liceul Tehnologic Nr.1 Gîlgău şi Şcoala Gimnazială Poiana Blenchii. Aceste controale au loc la un an de la inspecţia şcolară generală efectuată în aceste unităţi şi au ca scop verificarea îndeplinirii măsurilor dispuse de inspectorii şcolari în anul precedent. Coordonatorii inspecţiei de revenire sunt Adonia Opriş, Rodica Costache şi Viorel Mărginean.
De asemenea, în data de 26 noiembrie, coordonatorii Marcel Lucaciu, Dorin Cosma şi Daniela Firicel vor prezenta cadrelor didactice din şcolile Treznea, Agrij şi Buciumi, rapoartele finale ale inspecţiilor generale efectuate, la începutul acestei luni, în respectivele unităţi.

Alte articole

4 Thoughts to “Inspecţiile generale şcolare, în toi”

 1. Anonim

  Inspectoratul scolar nu are nici o utilitate. Si nici inspectiile . S-a schimbat ceva in bine in urma acestor inspectii? Sunt o formalitate si pline de subiectivism.

 2. Anonim

  Da,s-au numit cativa directori care cotizeaza bine la Bancea, la Lungu.Politica USL face prostioare,prostiute si gafe tot mai mar ipe zi ce trece.

 3. Anonim

  se poate face invatamant fara inspectoratul scolar!

 4. Anonim

  da! Inspectoratul scolar este o institutie care si-a trait traiul. Domnilor inspectori, fiti realisti, ca nici dumneavoastra nu credeti in ce faceti acolo. E doar un loc caldut si mai bine platit decat daca ati fi la catedra.

Leave a Comment