Ansamblul ”Barcăul”, pe scena spectacolului de colinde al Vlăduţei Lupău

Membrii Ansamblului Folcloric „Barcăul” de la Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei au participat marţi, 11 decembrie, la Teatrul Național din Cluj-Napoca, la spectacolul de colinde și datini de Crăciun, intitulat ”Vin acasă de Crăciun”, organizat de Asociația Culturală ”Cânt de dragul inimii” – condusă de interpreta şimleuancă de folclor Vlăduța Lupău – în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca și Etno-TV.
La reușita spectacolului și-au dat concursul colindători din toate marile zone etnografice ale țării.

„Colindele prezentate de copiii din Ansamblul „Barcăul” s-au bucurat de un real succes din partea publicului spectator, prezent în număr foarte mare în frumoasa sală de spectacole a teatrului clujean. Majoritatea colindelor susținute de șimleuani au avut un caracter laic, cu iz arhaic și satiric. O notă aparte în prezentarea colindelor a fost dată și de ținuta vestimentară a copiilor, care este specifică sărbătorilor de iarnă (suman, căciulă, broboadă, cizme) din zona etnografică a Barcăului”, a precizat profesorul Flaviu Neaga, de la Clubul Copiilor din Şimleu.
După ce i-au încântat pe cei prezenţi cu colinde precum ”Dundaș mare, cât dă mare”, ”Luară-să dusă-ră-să”, ”Mulțămita colacului”, ”Plata noastă”, micuţii şimleuani au primit din partea gazdelor, aşa cum spune datină străbună, mere, nuci şi colăcei.

Leave a Comment