A distrus bariera

A distrus bariera

Un barbat in varsta de 30 de ani, din localitatea Boghis, este bun de plata, dupa ce, zilele trecute, aflandu-se la volanul unei autoutilitare, a distrus o bariera de trecere la nivel de cale ferata. Soferul neatent trebuie sa achite contravaloarea bunurilor avariate, estimata la 700 de lei.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, a declarat ca respectivul a fost identificat in urma unei actiuni desfasurate, in perioada 25-31 ianuarie, de politistii Biroului Judetean de Politie Transporturi Salaj, pentru prevenirea si combaterea furturilor din infrastructura feroviara si a accidentelor la trecerea la nivel cu calea ferata. Un tanar in varsta de 30 ani, din localitatea Boghis, in timp ce conducea o autoutilitara a avariat bariera de trecere la nivel cu calea ferata din Simleu Silvaniei, cauzand un prejudiciu de 700 lei, momentan nerecuperat. Acesta este cercetat in stare de libertate de politisti sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere si semnalizare falsa, fapta prevazuta de articolul 276 Cod Penal, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit aceleiasi surse, un alt barbat in varsta de 41 ani, din Simleu Silvaniei, a fost identificat la sfarsitul saptamanii trecute, in timpul aceleiasi actiuni, ca fiind autorul furtului de cabluri telefonice din 26 ianuarie, anul curent. Fata de acesta politistii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, fapta prevazuta de articolul 209 Cod Penal. Prejudiciul, in valoare de 500 de lei, nu a fost recuperat, a afirmat Cristea. Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca sa stea dupa gratii pentru cel putin trei ani, pedeapsa pentru savarsirea infractiunii de furt calificat fiind inchisoarea de la trei la 15 ani.

Leave a Comment