Ultrascurte sălăjene

Daniel Săuca

Zălăuanii, sălăjenii vor sărbători în avans Ziua Națională și împlinirea a 30 de ani de la Marea Revoluție din Decembrie în mall. Iată marea izbândă a revoluției: să fim liberi în mall!
Doamna Viorica Dăncilă nu mai e prim-ministru. Și, destul de probabil, în curând nu va mai fi nici președintele PSD. Că așa e în tenisul politic de la noi … (Totuși, dl CTP e prea dur: „Voi dispreţui fără rezerve pe oricine o votează pe samuraica Dăncilă“.)
Mi-e dor de emisiunea „Rotisorul politic” de la Radio Transilvania Zalău. Nu știu dacă și altora. În orice caz, mi-e poftă de invitați la „Rotisor”. Cine știe, poate, cândva, mă voi întoarce în presa „de linia întâi”.
Apropo de PSD și dna Dăncilă. Oare chiar nu a existat o altă variantă pentru șefia fostului partid de guvernământ?
Nu am așteptări de la noul guvern condus de Ludovic Orban. Și nici de la viitorul președinte. Mai înțelept e să așteptăm să vedem ce vor face stimabilii. Dacă vor face ceva… Ceva serios și, cum se zice, bun pentru țară.
Mi-e dor și de campaniile electorale de altădată. Cea pentru alegerea noului președinte al țării candidează pentru locul întâi la categoria „cea mai plictisitoare campanie electorală din ultimii 30 de ani”. Apropo: chiar nicio dezbatere electorală cu principalii candidați?
Constatare: „Eurostat: românilor le place pensia. Cum am ajuns la coada Europei în privinţa anilor de muncă” (adevarul.ro). Și în Sălaj. Județul bisericilor de lemn și al pensionarilor.
Socialismul mai are (multe) șanse: „Un sondaj realizat de către Yougov.com cu privire la atitudinea americanilor vizavi de socialism, comunism și colectivism a descoperit un trend surprinzător: tot mai mulți mileniali și tineri din Generația Z au o opinie pozitivă despre acestea” (hotnews.ro). Nu m-aș mira: tot mai multe partide vor fi „socialiste”…
Sunt curios la alegerile de duminică doar dacă vor fi cozi la secțiile de votare din diaspora. Românii din străinătate pot vota de vineri până duminică….

8 Thoughts to “Ultrascurte sălăjene”

 1. Anonim

  sauca esti cel mai gretos pupincurist al ciumei rosii !!!

 2. Anonim

  Îhî. Nu ai așteptări de la liberali, dar aveai/ai de la banda de tîlhari pesediști. Ei, ăsta ești!

 3. Anonim

  nimic despre como?

 4. Guvernul mituitorilor !

  ţara a juns atât de jos încât un lebeniţar din jibou instalează guvernul. Liberalii au mituit câţiva parlamentari şi au ajuns la putere, parcă altfel ne învăţau democraţia jâdanii de la europa liberă !

  1. Anonim

   @13:22
   Nu, drăguță, te-a învățat derbedeul hoț Dragnea și banda lui!

 5. Doru

  Bine ca nu-i mai vad pe acesti impostori de care n e este greata!! Doamne ajuta!

 6. Anonim

  Din pacate , Romania nu a scapat de cea mai mare catastrofa pe timp de pace , care o constituie prestatia politrukului Werner , cetatean de origine germana , care in 5 ani de mandat N-A FACUT NIMIC BUN PENTRU ROMANI/ROMANIA , ci doar a huzurit , mai ceva ca un faraon , pe spinarea bietilor romani . Din pacate , viitorul suna sinistru , caci toata vanzoleala asta cu asa zisele alegeri prezidentiale e doar vorba Eclesiastului „Totul este desertaciune si goana dupa vant ” ! Cred ca indiferent ce vor vota romanii in 10/24.11. 2019 , mafia interna/externa , in speta sistemul securisto-mafiot si serviciile secrete , il vor ” alege” tot pe politrukul Werner , „capo di tutti capi” din Romania !!

 7. Anonim

  Asa zisul guvern ORB(an) si PNL-ul nu exista in realitate , ceea ce vedem noi la TV , sunt doar holograme (fotografii in relief cf.Dex), din spatele lor vorbeste politrukul Werner „capo di tutti capi” in teritoriul numit ROM-manelia !!

Leave a Comment