Se poate trăi fără Facebook?

Sincopa de dimineaţă în funcţionarea site-ului de socializare Facebook demonstrează impactul pe care îl are reţeaua socială asupra utilizatorilor. Chiar dacă întreruperea în funcţionarea site-ului nu a durat mai mult de o jumătate de oră, îngrijoararea a fost maximă în rândul internauţilor. „Facebook a picat, reţeaua nu mai funcţionează, ce mă fac cu viaţa mea acum. Este acesta sfârşitul?” se întreba disperat un utilizator pe Twitter. Un altul a distribuit o bucată din filmul „Reţeaua socială”, în care este prezentată povestea Facebook, unde Mark Zuckerberg ţipă la Eduardo Severin, explicându-i că Facebook nu trebuie să pice niciodată.
În orice birou ai intra, angajaţii sunt conectaţi la „Cartea cu feţe”. Indiferent ce ar avea de făcut la job, să intre din când în când pe site, e ca şi cum ar lua o gură de aer proaspăt. Mai ales, dacă între timp au mai primit vreun like sau vreo cerere de prietenie. Şi şeful ştie că angajaţii au facebook-ulul deschis, şi că lăsat repede în bară când intră el in birou. Una peste alta, căderea temporară a platformei Facebook a fost un bun prilej pentru cei care au o muncă de birou de a face o „pauză de muncă”.
Cu 1,1 miliarde de utilizatori, Facebook este cea mai populară reţea socială din lume şi unul dintre acele servicii web de care nu te poţi lipsi. O demonstrează numărul mare de utilizatori şi reacţiile exagerate ale unora dintre ei, ori de câte ori s-a întâmplat ca reţeaua să nu funcţioneze, fie şi doar pentru câteva minute.
În România, numărul persoanelor care au cont pe Facebook se apropie de şapte milioane. Fiind atât de popular, despre facebook au apărut şi bancuri: De ce este reţeaua Facebook ideală pentru persoanele singuratice? Pentru că este singurul loc unde poţi vorbi cu pereţii fără să fii considerat fraier.

Iulia Labo

Leave a Comment